Je to prestop desetletja v formuli 1?

Sedemkratni svetovni prvak ima očitno Mercedesa dovolj. Zadnji dve sezoni niti enkrat ni stopil na najvišjo stopničko in čeprav je vse kazalo, da bo šel v dirkaški pokoj kot dirkač Mercedesa, mu je »zadišal« nov izziv. 

Vsak vrhunski dirkač mora vsaj enkrat v karieri sedeti v Ferrarijevemu dirkalniku. Tako je govoril tudi Ayrton Senna, ki tega prestopa ni dočakal. Lewis Hamilton pa je očitno mnenja, da rekordnega osmega naslova svetovnega prvaka ne bo uspel ujeti v Mercedesu in da bo imel več možnosti pri Ferrariju. 

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Mercedes

Glede na minula leta sicer veliko dejstev govori proti tej domnevi, zadnji prvak v rdečem dirkalniku je bil davnega 2007 še Kimi Raikkonen. A Hamilton je znan kot zagrizen borec in kot pravi priganjalec ter kot dirkač, ki zna uveljaviti svojo voljo in mogoče ravno zato tudi ekipa Ferrari potrebuje nekoga njegovega kova. Ki bo znal udariti po mizi in predvsem urediti včasih naravnost kaotične razmere v ekipi in na komandnem pultu. 

Kimi Raikkonen, 2007

Kimi Raikkonen, 2007

Ferrari

Zanimivo pa bo opazovati, kakšen bo odnos v Mercedesu v tej sezoni, posebej, če bi srebrnim uspelo na kolesa postaviti konkurenčen dirkalnik. Zdaj bi lahko George Russell postal številka ena v ekipi, to pa seveda Hamiltonu nikakor ne bo dišalo. 

Kam bi šel Sainz?

103 zmage in 104 najboljša startna mesta pred začetkom nove sezone so mogoče dobro izhodišče za Hamiltona, ki se je že dogovoril z ekipo iz Maranella, pri Mercedesu pa so potrdili, da je uporabil klavzulo o predčasnem odstopu od pogodbe, ki jo je z ekipo Mercedes podpisal do konca sezone 2025. Zdaj se bo Britanec, tako v uradnem obvestilu, dodatno potrudil, da enajst skupnih let z Mercedesom konča na najboljši možni način. Z vsaj nekaj zmagami, optimizma pa mu ne manjka. 

Carlos Sainz in Charles Leclerc.

Carlos Sainz in Charles Leclerc.

Ferrari

Charles Leclerc je tudi nedolgo nazaj podaljšal pogodbo za daljši čas, to pa pomeni, da bo Carlos Sainz tisti, ki bo moral iskati novega delodajalca. In vedno glasneje se Španca povezuje ravno z Red Bullom, tam so dnevi šteti Sergiu Perezu, rdeči biki pa so vedno bolj »hladni« v odnosu do Daniela Ricciarda. Ta je upal, da bo našel pot nazaj v ekipo preko Alphe Taurija. Pardon, po novem je to ekipa VCARB (Visa Cash APP RB). Na drugi strani pa se bo sprostil sedež pri Mercedesu, ki bi Sainza seveda prav tako zelo zanimal. 

Vasseur in Hamilton.

Vasseur in Hamilton.

Profimedia

Hamilton pa ima s sedanjim šefom ekipe Fredericom Vasseurjem »staro zgodovino«. Britanec je namreč leta 2006, tik pred prestopom v formulo 1 k ekipi McLaren, z Vasseurjevo ekipo ART postal prvak v prvenstvu GP2.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol