Formula 1 - Kimi Raikkonen se po več kot 20 letih poslavlja od kraljice motoršporta!

Formula 1 - Kimi Raikkonen se po več kot 20 letih poslavlja od kraljice motoršporta! (foto: alfa romeo)
alfa romeo

Prvak sezone 2007 Kimi Raikkonen se po 20 letih dirkanja, z nekaj malega odmora, poslavlja od formule 1. Finec načrtov za naprej še ni razkril.

Od leta 2001, ko je vstopil v formulo 1 po vsega nekaj deset dirkah v enosedih dirkalnikih, je Kimi Raikkonen postal svojevrstni zaščitni znak tega športa in ostal zvest svojemu slovesu in nadimku Iceman, Ledeni, vse do danes. Največji uspeh je dosegel leta 2007, ko je izkoristil rivalstvo v takrat močnejši ekipi McLaren in postal prvak s Ferrarijem. Zadnjih nekaj sezon ni bil več med najhitrejšimi, glavni krivec pa je seveda nekonkurenčnost njegove sedanje ekipe Alfa Romeo.

»Dovolj je bilo, poslavljam se po koncu 2021. Odločirev o tem sem sprejel že pred časom, a zdaj vem, da sem storil prav. Pred nami je še dolga sezona in skušal bom Alfi pripeljati čim več novih točk,« je ob naznanitvi slovesa dejal Finec. Ob tem sicer medijem ni razkril, kaj bo delal po dirkaški upokojitvi.

V svetu formule 1 bo ostal zapisan kot hladnokrven dirkač, ki je znal skrivati svoja čustva, hkrati pa tudi kot pošten in zagrizen tekmec, ki pa stezah ne prestopa meja dovoljenega. Izven tega športa je pogosto poskrbel za burno dogajanje, povezano predvsem z zabavami s prijatelji. Z leti se je umiril in postal družinski človek, ima ženo in dva majhna otroka, s katerimi bo verjetno zdaj lahko preživel več časa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja