Formula 1: Leclerc razbil starodobni dirkalnik

Dirkač Ferrarija Charles Leclerc je na promocijskem dogodku starodobnih dirkalnikov v Monaku v ogrado parkiral Ferrarijev dirkalnik iz sezone 1974, s katerim je takrat vozil Niki Lauda. Monačan je povedal, da je v ovinku Rascass ostal brez zavor.

»Prekletstvo« dirke v Monaku se za Leclerca nadaljuje. V lanski sezoni bi moral dirko v Monaku začeti z najboljšega startnega položaja, a je predčasno razbil dirkalnik, ki ga mehaniki niso uspeli pravočasno popraviti. To pot je v zid treščil z malce drugačnim Ferrarijevim dirkalnikom. V okviru dirke starodobnih dirkalnikov je sedel v dirkalnik 312B3, s katerim sta v sezoni 1974 nastopala Clay Regazzoni in Niki Lauda. Ravno z Laudovim dirkalnikom je v Rascassu ostal brez zavor in polomil zadnje krilce. Sicer je Monačan želel nadaljevati z vožnjo a je moral potem zaradi dima, ki je prihajal iz zadka dirkalnika, Ferrarija parkirati ob stezi.

»Ko že misliš, da v Monaku že doživel vso možno smolo, se zgodi nekaj takega. Kako mi je žal za ta lep dirkalnik ampak nenadoma nisem imel več zavor,« je povedal Leclerc. In to ravno v njegovem domačem kraju, kar je lahko tudi slaba popotnica pred prihajajočo dirko v kneževini, ki bo na sporedu 29. maja.

S Ferrarijem 312B3 je leta 1974 Clay Regazzoni postal podprvak. S tem pa je močno pripomogel tudi k drugemu mestu Ferrarija v skupni razvstitvi moštev.

(od 5:39:23)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol