Formula 1: ne najbolj vesela novica za Aston Martin

Lanca Strolla ne bo na tridnevnih testiranjih v Bahrajnu pred začetkom sezone, ki bodo od 23. do 25. februarja. Dirkač ekipe Aston Martin se je namreč poškodoval v prometni nesreči s kolesom.

Kanadčan si je nesrečo dejansko privoščil v najbolj neprijetnem trenutku, in to tik pred edinimi testiranji pred začetkom sezone, ko bodo ekipe imela na voljo vsega tri dni, da preskusijo nove dirkalnike v dejanskih dirkaških razmerah. Lance Stroll je bil namreč udeležen v prometni nesreči, ko je s kolesom na treningu v Španiji padel. Po sporočilu ekipe nesreča ni bila huda, a se je dirkač dovolj poškodoval, da ne bo mogel sesti v dirkalnik.

Za zdaj tudi še ni jasno, ali bo lahko nastopil na prvi od letošnjih 23 dirk, ki bo 5. marca, prav tako v Bahrajnu. »Bila je neumna nesreča, imel sem veliko smole. A odločen sem, da bom na prvi dirki že dovolj pripravljen,« je sporočil Stroll.

Ali bo Aston Martin njegov sedež na testiranjih prepustil testnima dirkačema Stofflu Vandoornu ali aktualnemu prvaku v F2 Felipu Drugovichu, še ni jasno, vsekakor pa bo moral zdaj večino dela opraviti veteran in novinec v ekipi Fernando Alonso. Španec se seveda dodatnega dela ne bo branil, saj mu bo vsak odpeljani krog prišel še kako prav, da se čim prej navadi na delo z ekipo in inženirji in da se privadi dirkalnika.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol