Formula 1: Zaradi dolgega jezika ta nekdanji dirkač ob skorajda milijon ...

Nekdanji dirkač formule ena je šel tokrat krepko čez rob. Dolg jezik bo pošteno olajšal njegov bančni račun. Preverite, zakaj!

Če je bil Piquet po čem znan kot dirkač, je bil znan po hitrosti in dolgem jeziku. Za tekmece je včasih izbral ostre besede, od tega, da je ženo Nigla Manssla označi kot »grdo«, do besednega spora z Ayrtonom Senno in znano takratno afero »gayrton«. A takrat so bili časi drugačni, po koncu sezone 2021 pa je zaradi opazke na račun barve kože Lewisa Hamiltona zdaj dobil visoko kazen.

Sodišče v Braziliji ga je namreč obsodilo na denarno kazen v višini približno 880.000 evrov, saj naj bi Brazilec v enem od intervjujev pred meseci Hamiltona označil kot »zamorčka«. Piquet se je sicer branil, da to v pogovornem jeziku v Braziliji ni nobena ostra žalitev, a odziv v dirkaškem svetu je bil vseeno precej ostrejši.

Ob tem velja poudariti, da je Piqueteva hči Kelly partnerka Maxa Verstappna (otroka pa ima z nekdanjim dirkačem Danilom Kvjatom) in je tako Nelson posredno tudi bolj vpet v takratni dvoboj med obema dirkačema. Na drugi strani pa mnogi, ki poznajo Nelsona dodajajo, da »če bi želel biti Nelson žaljiv, bi bil lahko zares žaljiv, to pa je bila le za Brazilce običajna opazka«. A opazka, ki je svet ni najbolje sprejel, brazilske navade gor ali dol. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"