Formula 1: protest Ferrarija zavrnjen, uspeh Red Bulla potrjen (preberite uradno izjavo)

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je zavrnila protest Ferrarija, ko so rdeči zahtevali kazen tako za Sergia Pereza kot Maxa Verstappna zaradi nepravilnega vračanja obeh dirkačev na stezo po postankih v boksih. 

Svojo odločitev so pri FIA, po zaslišanju vseh udeleženih in predstavnikov obeh moštev, utemeljili z besedami, da ekipa Ferrari ni uspela predložiti nobenega novega dokaznega gradiva, ki bi lahko pripeljalo do nove odločitve in kazni za oba dirkača Red Bulla. Sklicevali so se tudi na odločitev iz lanske dirke »ko se je dirkač št. 18 znašel v zelo podobni situaciji«.

Kar pa so imeli na voljo od dokazov, je pokazalo, da Sergio Perez sploh ni bil »dvomljiv« in da ni napravil nobene napake. Pri Maxu Verstappnu pa je bilo iz TV posnetkov vidno, da je prevozil rumeno črto, ki omejuje dovoz nazaj na stezo in jo dirkači ne smejo prečkati pred točno določeno točko. Pri FIA so si ogledali tudi posnetke iz kokpita Maxa Verstappna in prišlo do odločitve, da je dirkač dirkalnika številka 1 delno zapeljal preko rumene črte, da pa je »večji del gume ostal na rumeni črti ali na desni strani in s tem dejansko ni v celoti zapeljal preko omenjene črte, zatorej ni storil nobenega prekrška

Tako rezultat dirke ostaja nespremenjen in pri Red Bullu so se lahko povsem predali tradicionalnemu metanju v bazen v paddocku Monte Carla. Pri Ferrariju pa bodo še nekaj časa obžalovali za zamujeno priložnostjo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol