Formula 1 - zadnji so lahko tudi prvi

Ekipa formule 1 Haas je kot prva predstavila novi dirkalnik za sezono 2022. VF22 je seveda povsem nova konstrukcija, pri barvni shemi pa Američani, podprti z ruskim sponzorskim denarjem, niso veliko spreminjali.

Ekipa, ki je bila lani trdno zasidrana na zadnjem mestu, je s predstavitvijo novega dirkalnika uradno začela novo dobo formule 1, saj so dirkalniki zdaj skonstruirani po povsem novih pravilih in zahtevah. A vseeno je v celotni predstavitvi samo majhna "napaka": dirkalnika v trenutku predstavitve dejansko niso še niti sestavili, prikazali so predvsem zelo dobre fotografije.

Za Haas bosta tudi letos nastopila Mick Schumacher in Nikita Mazepin, od predstavitvi pa seveda niso pokazali še povsem zadnje različice dirkalnika, zato lahko pričakujemo, da bodo na skupnih testiranjih v Barceloni, ki se bodo začela 23. februarja, pokazali še rahlo spremenjen dirkalnik.

»Naš prvi cilj letos je, da bi spet začeli osvajati točke in da bi ujeli ekipe na sredini lestvice. Kot prvi korak na pravi poti bi bilo že dejstvo, da bi se lahko redno uvrščali v drugi del kvalifikacij,« je povedal Mick Schumacher.

 

Termini predstavitev dirkalnikov za 2022

4. februar: Haas VF-22
9. februar: Red Bull – lokacija ni potrjena (ob17h)
10. februar: Aston Martin - Gaydon (VB)
11. februar: McLaren - Woking (VB, 20h)
14. februar: AlphaTauri – lokacija ni potrjena (12h)
17. februar: Ferrari – lokacija ni potrjena (14h)
18. februar: Mercedes - Silverstone (VB)
21. februar: Alpine - lokacija ni potrjena
27. februar: Alfa Romeo - lokacija ni potrjena
ni določeno: Williams - lokacija ni potrjena

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol