Hrvati zelo blizu dogovora o reliju za SP?

9. 10. 2020 | Matjaž Korošak
Deli
Hrvati zelo blizu dogovora o reliju za SP? (foto: Uroš Modlic)
Uroš Modlic

Kot vse kaže (in kot pravijo naši dobro obveščeni viri), bi lahko naši sosedi prav kmalu tudi uradno dobili kandidaturo za reli za SP (WRC)!

Očitno govorice, ki kar niso potihnile, vendarle niso bile (povsem) iz trte zvite. Prav kmalu bi naj FIA namreč objavila zadnjo verzijo koledarja relijev za SP (WRC), kjer bi naj spomladi našla svoje mesto tudi dirka pri naših južnih sosedih!

Zgodba ima sicer že kar dolgo brado, FIA in organizatorji so bili že pred časom kar blizu dogovorov (po uspešni izvedbi relijev za EP), zapletlo pa se je pri državni garanciji, ki jo je FIA zahteval za kandidaturo. Ko je že vse kazalo, da Hrvati vendarle ne bodo dobili relija za SP, saj je bilo še pred kakšnim letom kandidatov (držav) ogromno, pa je pandemija stvari spet obrnila povsem na glavo.

Ko so pri promotorju (Red Bull) začeli spomladi panično iskati nove organizatorje (in jih nekaj tudi našli), je po vsaki spremembi koledarja na plan prišla tudi - Hrvaška. Zdaj bo menda tudi uradno kmalu znano, da bo Hrvaška vendarle dobila svoje mesto v koledarju in sicer aprila 2021. Reli (Croatia Rally) bi naj potekal le v okolici Zagreba, kjer je znanih hitrostnih preizkušenj precej, seveda pa bo hrvaški reli za SP potekal po asfaltni podlagi. Več bo verjetno jasno v kratkem ...

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem