Je štirikratni svetovni prvak res na pragu vrnitve v formulo 1?

15. 9. 2023
Deli

Zadnjo zmago je dosegel pred štirimi leti v Singapurju.

Štirikratni svetovni prvak v formuli 1 Sebastian Vettel je presenetil z možnostjo, da prekine tekmovalno upokojitev. Šestintridesetletni Nemec v pogovoru za Sky Sports ni izključil možnosti vrnitve v formulo 1, ki jo je zapustil leta 2022, so poročale tiskovne agencije.

Vettel je bil svetovni prvak v formuli 1 v letih 2010, 2011, 2012, 2013. V karieri je slavil na 53 tekmah. Zadnjo zmago v formuli 1 je dosegel leta 2019 v Singapurju.

Ferrari

Ko so ga v intervjuju za Sky Sports vprašali, ali bi lahko sledil Alainu Prostu, Nikiju Laudi, Niglu Mansllu, Kimiju Räikkönenu in Fernandu Alonsu, ki so se po tekmovalnem premoru vrnili v formulo 1, je Vettel dejal: "Ne morem reči ne, ker se nikoli ne ve."

"Če bi vse naštete vprašali, bi verjetno nekateri rekli 'ne', nekateri 'ne vem', na koncu pa bi se vsi vrnili, tako da tega ne morem izključiti. Mogoče razmišljam o tem, potem ko je preteklo nekaj časa. Odvisno bo od izziva, a tega trenutno še nimam v glavi," je dodal.

Poudaril je, da je v dobri formi, odkar je zapustil F1. "A to je zato, ker želim biti. Mislim, da moj vrat še ni pripravljen na hitrosti, toda vse ostalo je precej dobro, bi rekel."

Vettel je vse štiri naslove osvojil v dirkalniku Red Bulla, v karieri je vozil tudi za BMW Sauber, Toro Rosso, Ferrari in Aston Martin.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel

Aston Martin

Formulo je zapustil konec leta 2022 po dveletnem sodelovanju z Astonom Martinom. Takrat je kot glavni razlog navedel, da bi rad več časa preživel z družino.

Več naslovov svetovnega prvaka od njega imajo le Britanec Lewis Hamilton in Nemec Michael Schumacher, ki sta zbrala po sedem lovorik, Argentinec Juan Manuel Fangio pa pet. Štiri naslove, kolikor jih ima Vettel, ima tudi Francoz Alain Prost.

Ni dvoma, da je pomanjkanje konkurenčnosti ekipe v času, ko je bil z njimi, igralo vlogo pri Vettlovi odločitvi, da se umakne iz športa. Priznava, da bi ga lahko le pravi "izziv" premamil k vrnitvi.

"Verjetno bo veliko odvisno od tega kdaj, in očitno nimam na voljo neskončno časa, saj pri 36 letih ni tako, da bi lahko zamahnil z roko in rekel: 'Ja, čez 10 let'."

"Tudi po karieri je ostalo še veliko življenja in življenje je lahko odlično, čeprav ne dirkaš. Še vedno lahko počneš veliko odličnih stvari, ki ti prinašajo veliko zadovoljstvo," je sklenil Vettel.

Preberite še: Od 0 do 100 km/h na štirih kolesih v manj kot sekundi. To je nov svetovni rekord! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Kateri so najboljši avtomobilski dogodki v Sloveniji in katerim se je potrebno izogniti?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol