Kaj se dogaja z Red Bullom?

17. 9. 2023
Deli

V včerajšnjih kvalifikacijah obeh dirkalnikov Red Bulla praktično ni bilo na vidiku ...

Španski dirkač formule 1 Carlos Sainz (Ferrari) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Singapurja. Velik šok je doživelo najboljše moštvo sezone Red Bull, ki se s svojima dirkačema ni prebilo v zadnji del kvalifikacij. Svetovni prvak Max Verstappen je bil šele 11. Dirka za VN Singapurja bo v nedeljo ob 14. uri.

Verstappen je dobil deset zaporednih dirk za SP, s čimer je postavil novo najboljšo znamko, pred nedeljsko dirko pa je ta niz v nevarnosti, saj Red Bull na ulični stezi v Singapurju ves konec tedna ni deloval prepričljivo.

Ob 11. mestu dvakratnega zaporednega svetovnega prvaka je le do 13. v kvalifikacijah zmogel še njegov moštveni kolega, Mehičan Sergio Perez. Red Bull je to sezono na dirkah svetovnega prvenstva še neporažen, a bi se tudi ta niz lahko končal prav v nedeljo.

Devetindvajsetletni Sainz je v Singapurju prišel do petega najboljšega startnega položaja v karieri in drugega zaporednega po VN Italije. Na nedeljski dirki bo v igri za drugo zmago v karieri.

V prvi vrsti mu bo družbo delal Britanec George Russell (Mercedes), ki je zaostal 72 tisočink sekunde. Monačan Charles Leclerc (Ferrari) je bil tretji z osmimi stotinkami sekunde zaostanka, četrti pa Britanec Lando Norris (McLaren) s tremi desetinkami zaostanka.

V prvem delu kvalifikacij se je v zadnjem ovinku raztreščil Kanadčan Lance Stroll in povzročil 35-minutno prekinitev. Voznik Astona Martina se v nesreči ni poškodoval.

V skupnem seštevku kljub včerajšnji slabi predstavi Red Bulla poteka le še odštevanje do Verstappnovega tretjega zaporednega naslova svetovnega prvaka. Na vrhu lestvice ima Nizozemec osem dirk pred koncem 145 točk naskoka pred Perezom (364:219 točk). Tretji je Španec Fernando Alonso (Aston Martin), ki je zbral 170 točk.

Do konca sezone, v kateri bodo še tri sobotne sprinterske preizkušnje v Katarju, ZDA in Braziliji, je na voljo še 232 točk.

Preberite še: Nemčija naj bi slej ko prej hitrost na avtocestah povsod omejila na 130 km/h. Kaj pa o tem mislijo Nemci sami?

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol