Krožno hitrostne dirke za DP: V drugo na Red Bull Ringu

Na dirkališču Red Bull Ring v Avstriji so se med vikendom drugič za točke borili tudi Slovenci. Najmnožičnejša je bila spet udeležba v mednarodnem pokalu Twingo, kjer je slavil Štefančič, v pokalu ESET Clio pa je spet odlično vozil Primožič. Tokrat Slovenci tudi visoko v razredu GT.

V pokalu Twingo je nastopilo 31 voznikov, od tega 15 Slovencev, daleč najuspešnejši in najmočnejši je bil Nik Štefančič z dvema zmagama. Vendar do zmag ni prišel lahko. Na prvi dirki je bilo tako v cilju 9 voznikov v zgolj 2,3 sekunde (dirka traja 25 minut), v drugi pa 6 voznikov v 1,3 sekunde. Že na prvi dirki, ki jo je zaznamovalo veliko menjav položaj, je potrdil najboljši čas s kvalifikacij in zmagal pred Srbom Mladenovićem in drugim najhitrejšim slovenskim voznikom Matejem Ivanušo.

Na drugi dirki je uspel Štefančič pred zadnjim krogom pobegniti za nekaj odločilnih metrov in do ciljne črte ni več dovolil napada iz ozadja. Drugi je bil tudi tokrat Mladenović. Tokrat so bili slovenski vozniki v prvi deseterici še Stušek, Dejan Robida in Glazer. Iz nje je s poškodovanim twingom za eno mesto izpadel Matej Ivanuša, ki je dobil uvodni dirk sezone na Hungaroringu.

Izkazal se je tudi Miha Primožič (edini Slovenec v pokalu Clio), bil je namreč tretji v kvalifikaciji in je v prvi dirki hitro prišel do vodstva, a je žal vodil samo do šestega kroga, ko mu je snelo gumo. Tako je moral drugo dirko štartati iz zadnjega 15. mesta, vendar je dirko le končal na tretjem mestu. Proti koncu dirke je prišel na progo varnostni avto in mu preprečil še boljšo uvrstitev.

V razredu GT sta tokrat nastopila dva voznika iz Slovenije. V prvi dirki je med vozniki v razredu D4-GT4 Sandi Jeram (Porsche Cayman) dosegel drugo mesto, na drugi dirki pa je Predrag Šainović (Mercedes AGM) zmagal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol