Legenda formule 1 predala predmete iz svojega muzeja na dražbo

Zagotovo prvi brki formule 1 so poskrbeli za precej razburjenja med ljubitelji tega športa. Po zaprtju muzeja gre namreč na dražbo ogromno stvari, ki utegnejo doseči astronomske vrednosti ...

Legenda formule 1 predala predmete iz svojega muzeja na dražbo (foto: Profimedia) Profimedia
13. 9. 2023

Nekdanji voznik formule 1 in svetovni prvak Nigel Mansell se je odločil na dražbi prodati več kot 300 predmetov, ki so bili prej v njegovem muzeju na Jerseyju. Njegova čelada, s katero je dosegel svojo zadnjo zmago v formuli 1, bi lahko dosegla ceno 50.000 funtov (58.000 evrov), ocenjuje dražbena hiša Sotheby's.

Na spletni dražbi bo vrsta "zelo osebnih" predmetov, povezanih z njegovo dirkaško kariero, med drugim 32 dirkalnih čelad, 78 kapic, 50 dirkalnih oblek ter več kot 200 pokalov in priznanj, so napovedali pri sloviti dražbeni hiši.

Ponudbe za njegovo registrsko tablico "5 NM" bi lahko dosegle 60.000 funtov (69.700 evrov).

Bolj nenavadni predmeti na dražbi vključujejo odprte in neodprte steklenice šampanjca, predstavljene ob zmagah Manslla na dirkah, kot tudi spominsko japonsko kristalno bodalo.

"Zbirka je zame zelo osebna. Je materialna manifestacija najpomembnejših trenutkov moje kariere in predstavlja vse, za kar sem delal od najstniških let do konca dirkaške kariere," je o dražbi dejal Mansell.

Vse predmete prodaja Sotheby's prek spleta, dražba pa bo potekala od 4. do 11. oktobra.

Preberite še: EU se postavlja po robu Kitajcem. To so zadnji ukrepi

BONUS VIDEO: Najini avtomobili, naivne napake in (nespametni) finančni nasveti!