Loeb je neustavljiv! Razkriva dirkaške načrte za prihodnost!

Devetkratni svetovni prvak v reliju doživlja drugo mladost - po spektakularni zmagi v Monte Carlu, bo nadaljeval kariero v seriji Extreme-E, na reljih po brezpotjih - in po novem še v seriji DTM.

Le nekaj dni po svoji 80. zmagi na reliju za svetovno prvenstvo (WRC), je Seb Loeb dopolnil 48 let. Starost torej, pri kateri je večina njegovih kolegov že davno obesila kombinezon na klin. Toda Francoz se ne da - dokazuje, da je mogoče biti konkurenčen še na pragu petdesetih. Poleg vrnitve v WRC, ki je seveda njegova 'domača' disciplina, je že drugo leto del serije dirkanja z električnimi terenci Exreme-E, uspešno je odpeljal Dakar za ekipo Prodrive.

Zdaj pa se je Francozu ponudila možnost, da sezono začini še z nekaj krožnimi dirkami. Javnost je presenetil z novico, da bo nastopil na otvoritveni dirki serije DTM v Portimau na Portugalskem, kjer bo vozil Ferrarija 488 ekipe AF Corse. V ekipi, kjer je glavni sponzor seveda dolgoletni partner uspešnega Alzačana, Red Bull (v obliki konfekcijske znamke Alpha Tauri), bo zamenjal Novozelandca Nicka Cassidyja, ki je moral nastopiti v seriji E.

Tudi dirkališki asfalt mu seveda ni tuj

Loebu dirkaški asfalt seveda ni nobena tuja podlaga - leta 2014 in 2015 je bil viceprvak svetovnega turnega prvenstva (takrat še za ekipo Citroena), odpeljal je 24 Le Mansa in tudi že kakšno dirko serije GT3, na kateri bazira novodobni DTM. Organizator, nekdanji voznik F1 Gerhard Berger, je lahko seveda več kot zadovoljen, da mu je uspel tak medijski bum za otvoritveno dirko sezone. Poleg zvezdniške zasedbe se bo Avstrijec lahko veseli tudi polnega lista prijav, saj bo letos na startu 29 dirkalnikov. Za serijo, ki je bila še pred dvema letoma tik pred propadom, je to seveda izjemen uspeh.

Sicer pa ni izključeno, da bi lahko Loeb nastopil še na kakšni dirki, saj se koledar Novozelandca na nekaterih mestih pokriva s serijo Formula E, kjer tudi nastopa. Tako Loeb kot Red Bull so previdni - najprej želijo videti, kako se bo vsestranski Francoz odrezal  v dirkalniku GT3, potem pa bodo verjetno iskali možnosti za nadaljevanje sezone. Sicer pa bo Loeb tudi svoje nastope v prvenstvu WRC nadaljeval na Portugalskem reliju 19. maja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja