Mark Kastelic v novo sezono z uvrstitvijo kariere

30. 1. 2020 | Jure Šujica
Deli

Na dirki prvenstva WSK je dosegel deveto mesto.

Glede na to, da se približujemo koncu januarja, se zdi, da je začetek tekmovalnega dirkanja v večini serij še precej oddaljen. Za večino to drži, ne pa tudi za najmlajše dirkače prvenstva WSK, v katerem nastopa mladi domači up Mark Kastelic. Dirkaški podmladek je namreč minuli konec tedna na italijanskem dirkališču Adria International Raceway odpeljal svojo prvo letošnjo dirko, ki se je na koncu razpletla veliko bolje od pričakovanj.

Kastelic, ki je od konca lanskega leta tudi član ekipe Centilar, ki skrbi za razvoj najbolj obetavnih dirkačev in ima s tem med drugim dostop do slovite dirkaške klinike Formula Medicine, lastnega trenerja, psihologa, posebne prehrane in tako dalje, se je na dirko sicer podal z manjšimi zdravstvenimi težavami, zaradi česar se ni nadejal najboljšega rezultata. Kljub temu mu je v kvalifikacijah uspelo doseči četrti najboljši čas, s četrtega mesta (med 75 tekmovalci) pa je nato začenjal tudi vse štiri kvalifikacijske dirke.

Žal so se skozi kvalifikacijske dirke praktično ves čas vrstile različne težave. Po petem mestu na prvi dirki je sledila pretrgana veriga motorja, nato je v dveh dirkah zaradi skupinskega trka oziroma trka z moštvenim kolegom Nakamuro dvakrat končal na 11. mestu. Skupno 33. mesto v kvalifikacijah je zadoščalo za polfinale, 10. mesto pa nato še za finale. Na zadnji dirki je svojo uvrstitev izboljšal še za eno mesto, s čimer je hkrati dosegel najboljšo slovensko uvrstitev v zgodovini prvenstva.

Časa za počitek za mladega Kastlica ni. Danes je že začel s treningi na istem dirkališču, kjer bo ta vikend dirka WSK Super Masters Series. Na njej bo v streh kategorijah nastopilo 220 dirkačev, Mark pa se bo za najvišja mesta boril v razredu Mini, v katerem bo nastopilo 88 dirkačev z vsega sveta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja