Marquez v Katarju vendarle zgolj med gledalci

22. 3. 2021 | Jure Šujica
Deli

Španec naj bi bil odsoten na prvih dveh dirkah letošnje sezone.

Prihodnji vikend se bo na dirkališču Losall v Katarju začela letošnja sezona prvenstva MotoGP, ki naj bi postregla z 22 dirkami, po skoraj enoletni odsotnosti pa naj bi se na dirkaški asfalt znova vrnil tudi Španec Marc Marquez. Hondin čudežni deček je namreč na veselje številnih navijačev v minulih dneh po večmesečni odsotnosti namreč že preizkusil lanski dirkalnik RC213V-S, očitno pa je bilo veselje vseeno nekoliko prehitro.

15 tednov po zadnji operaciji nadlahtnice, do katere je prišlo zaradi počasnega in nepravilnega zdravljenja ter posledične psevdoartroze je namreč zdravniška ekipa pod vodstvom Samuela Antuñaja in Ignacia Rogerja de Oñaja opazila napredek pri zdravljenju poškodbe, ki pa vseeno ni dovolj dober, da bi Španec znova lahko brezskrbno oblekel dirkaški kombinezon ter se boril za nove točke.

Zdravniška ekipa je tako mnenja, da bi bil nastop na nedeljski dirki preuranjen, še posebej ob dejstvu, da je iz dirkališč odsoten že več mesecev, saj bi to za poškodovano roko pomenilo preveliko obremenitev.

Španec naj bi bil tako odsoten vsaj na prvih dveh dirkah v Katarju, 28. marca in četrtega aprila. Zdravniki so mu namreč naslednji pregled odredili 12. aprila, v kolikor bodo tedaj prižgali zeleno luč za nastop, pa se bo karavani MotoGP lahko pridružil 18. aprila na Veliki nagradi Portuigalske na dirkališču Algarve. Kdo bo nadomestil Marqueza na začetku letošnje sezone sicer še ni znano, pričakovati pa je, da bo to, tako kot v lanski sezoni Stefan Bradl.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel