McLarnovi dirkalniki prihodnosti v novih, a legendarnih barvah

29. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

Po več kot dveh desetletjih Mclaren obuja sodelovanje z legendarnim naftnim koncernom Gulf Oil.

Sinje modra in oranžna barva je kombinacija, ki svet avtomobilskega športa zaznamuje že več kot pol stoletja, gre pa za nezmotljivo kombinacijo, za katero je zaslužno ameriško naftno podjetje Gulf Oil. V njihove barve so bili odeti legendarni dirkalniki na dirki za 24 ur Le Mansa, kot so Ford GT40, Porsche 917 in drugi, v takšnii barvni kombinaciji pa so nastopali tudi dirkalniki McLaren F1 GTR.

Prav britansko podjetje, ki je z naftnim velikanom po zaslugi nekdanjega dirkača ter ustanovitelja McLarna, Bruca McLarna, s prekinitvami povezano že vse od leta 1968 pa je sedaj razkrilo, da bo Gulf Oil postal njihov najnovejši partner v vseh oblikah avtomobilskega dirkanja. Sodelovanje se bo uradno pričelo že v prihodnjih dneh, saj bosta v njihove barve že v petek odeta dirkalnika Landa Norisa ter Carlosa Sainza, ki bosta prihajajoči vikend nastopila na dirki formule 1 v Silverstonu.

Korist tudi za fizične kupce

Sodelovanje obeh strani pa ne bo omejeno le na novo grafično podobo dirkalnikov in ekip, temveč tudi na tehniko in dogajanje izven dirkališč. S prihodnjim letom bo Gulf Oil postal glavni dobavitelj maziv za avtomobile znamke McLaren, njihovi logotip pa se bodo nahajali tudi na vseh Mclarnovih dogodkih, namenjenih končnim kupcem vozil in pa v pooblaščenih servisnih delavnicah.

»Veseli smo, da lahko med nami znova pozdravimo Gulf Oil, podjetje, s katerim nas povezuje dolga zgodovina, tako na področju cestnih, kot dirkalnih avtomobilov. McLaren ima dolgo zgodovino sodelovanja z najbolj uveljavljenimi partnerji v industriji, kar bomo z obnovitvijo sodelovanja z Gulf Oil nadaljevali tudi v prihodnje,« je dejal Mike Flewitt, generalni direktor britanske avtomobilske znamke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja