Mick Schumacher novi bodoči testni voznik Ferrarija v F1?

Uradno naj bi član Ferrarijeve akademije postal že v prihodnjih treh mesecih.

Mick Schumacher novi bodoči testni voznik Ferrarija v F1? (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2019

Zgodovina se ponavlja, bi lahko rekli. Nekdanji dirkač Formule 1, Michael Schumacher, je svoja najboljša dirkaška leta preživel v dirkalniku moštva Ferrari, kjer je osvojil pet od skupno sedmih osvojenih naslovov svetovnega prvaka. Ko se je nato leta 2010 vrnil v elitni razred dirkanja, so številni upali, da se bo vrnil v Maranello, kar se sicer ni zgodilo, bo pa zato zgodbo družine Schumacher tam očitno nadaljeval njegov sin Mick Schumacher.

Aktualni evropski prvak Formule 3, ki bo v prihodnjem letu sedel v dirkalnik serije Formula 2, naj bi namreč že kmalu postal član Ferrarijeve akademije za mlade dirkače; to naj bi se zgodilo že v aprilu. K temu naj bi po poročanju italijanske spletne strani Motorsport veliko pripomoglo dejstvo, da mladi Schumacher že ima superlicenco za nastopanje v seriji Formula 1. Prva testiranja naj bi tako opravil že po dirki za Veliko nagrado Bahrajna, ki bo na sporedu 31. marca, čeprav obstaja možnost, da bi se to lahko zgodilo tudi šele po dirki v Barceloni.

Napovedi sicer omenjajo možnosti, da bi Mick Schumacher nato v serijo kot dirkač moštva Sauber vstopil že leta 2020 po upokojitvi Kimija Raikkonena. Se je pa na govorice o prihodu Schumacherja k Ferrariju že pred časom odzval tudi Bernie Ecclestone. Britanec je takrat dejal, da je nad napredkom 19-letnega Nemca navdušen in verjame, da bo nekoč nastopal v seriji Formula 1, povsem mogoče pa je tudi, da bo vozil za najboljša moštva, kot je Mercedes ali Ferrari.