Moto GP VN Francije: Bastianni že tretjič

Enea Bastianini je že tretjič v tej sezoni zmagovalec dirke MotoGP, domača zvezdnika Quartarao in Zarco pod odrom za zmagovalce.

Moto GP VN Francije: Bastianni že tretjič (foto: MotoGP) MotoGP
15. 5. 2022

Enea Bastianini je že tretjič v tej sezoni zmagovalec dirke MotoGP, domača zvezdnika Quartarao in Zarco pod odrom za zmagovalce. Vzhajajoči zvezdnik elitnega motociklističnega razreda je z brezhibno predstavo pred več kot 110.000 gledalci najbolje izkoristil dinamično dirko SHARK Grand Prix de France v Le Mansu. Voznik moštva Gresini je izkoristil napako sprva vodilnega Francesca Bagnaie (Ducati Lenovo Team), in osvojil vseh 25 točk, medtem ko je Jack Miller (Ducati Lenovo Team) slavil na drugi stopnički, Aleix Espargaro (Aprilia) pa je dosegel tretje mesto.

Lokalna junaka Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) in Johann Zarco (Pramac Racing) svoje domače dirke nista mogla kronati s stopničkami, saj sta se morala zadovoljiti s četrtim in petim mestom.  Marquez je zaokrožil šesterico najboljših, medtem ko je Nakagami lahko zadovoljen s še enim sedmim mestom. Kljub manjkajočemu krilcu na motociklu je bil Binder dovolj hiter za osmo mesto, medtem ko je deveti Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) na rob deseterice potisnil Mavericka Viñalesa.

REZULTATI

1. Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™)

2. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) + 2.718

3. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) + 4.182

4. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) + 4,288

5. Johann Zarco (Pramac Racing) + 11.139

6. Marc Marquez (Repsol Honda Team) + 15,155

7. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 16.680

8. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) + 18.459

9. Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) + 20.541

10. Maverick Viñales (Aprilia Racing) + 21.486