Nekdanji šef formule 1 spet pod budnim očesom oblasti

 

Nekdanji šef formule 1 in eden od snovalcev formulaške zgodbe o uspehu Bernie Ecclestone se je znašel v primežu davkarije. Obtožen je, da ni prijavil za več kot 470 milijonov evrov lastnine v tujini.  

Bernie Ecclestone je bil več kot 40 let glavni človek formule 1 in je bil znan po tem, da nikoli ni varčeval z jezikom. Najprej se je poskušal kot dirkač, a je bil precej neuspešen, potem pa je kupil ekipo Brabham in preko nje formulo 1 spremenil v globalni šport.

A znan je bil tudi po tem, da je znal iz vsakega posla potegniti največ. Leta 2017 je svoj delež v formuli 1 prodal Liberty Mediji in se umaknil iz formule 1, a še vedno spremlja dogajanje v zakulisju.

Danes naj bi njegovo premoženje znašalo skoraj tri milijarde evrov, zdaj pa ga davčna služba Velike Britanije obtožuje napačnega prikaza svoje lastnine. Ecclestone naj ne bi prijavil za več kot 470 milijonov evrov denarja, ki ga ima naloženega v tujini.

V preteklosti je bil Ecclestone večkrat pod udarom oblasti, med letoma 2012 in 2014 je bil obtožen podkupovanja v Nemčiji, a ni nikoli priznal krivde. Na koncu pa se je zadeva končala z Ecclestonovim plačilom 71 milijonov evrov pobota.

Pred nekaj tedni so ga v Braziliji aretirali na letališču zaradi pištole v prtljagi, veliko prahu je dvignil tudi z izjavami v korist Vladimirju Putinu. A na koncu se je 91-letni Britanec na tak ali drugačen način vedno izvlekel iz težav.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol