Night Strike 2019 letos v razširjeni izvedbi

2. 10. 2019 | Jure Šujica
Deli

Sobotni dirki finala Adria Drift Series 2019 so letos dodali še pestro petkovo dogajanje, v sklopu katerega bo potekal tudi lov na najhitrejši čas kroga.

Prihajajoči vikend bo v Krškem znova grmelo. Na tamkajšnjem dirkališču Raceland bo namreč potekal sklepni del letos (uspešno) obujene serije Adria Drift Series. Po dirkah v Logatcu, na Hrvaškem in Madžarskem se bo finale tudi letos kot vsako leto doslej tudi letos odvil na naših tleh. Bo pa letos vseeno prišlo do dobrodošle spremembe. Organizatorji so se namreč odločili, da bodo nočno dogajanje raztegnili na dva dni, torej na petek in soboto.

Kot so pojasnili pri ekipi 32nd Drift Squadron so se za tako izvedbo tekmovanja odločili z namenom, da dirkačem zagotovijo še nekaj več dodatnega časa, namenjenega treningu tekmovalcev. Seveda pa bo tudi petkovo dogajanje odprto za gledalce. Poleg treningov bodo od popoldneva naprej namreč prvič do sedaj deležni tekmovanja Hot Lap, postavljanja najhitrejšega kroga, kjer bodo lahko nastopali praktično vsi, ne glede na vrsto dirkalnika. Ko bo padel mrak pa bo nato sledilo še tekmovanje 'Game of Drift', kjer bolj kot sam vtis šteje natančnost pri drsenju med ovirami.

Čeprav bo dogajanje v petek pestro, pa organizatorji pravi spektakel obljubljajo v soboto, Že dopoldan bo tako potekalo tekmovanje Stance Evolution, ki je bilo v sklopu Adria Drift Series uveden na junijski dirki v Čakovcu, namenjen pa je – kot že ime pove – tekmovanju v predelavah vozil. Temu bodo nato sledile kvalifikacije, vrhunec dogajanja pa bodo izločilni boji med najboljšimi 16 dirkači. Sicer pa si za boljšo predstavo tega, kaj se bo dogajalo v Krškem ta vikend lahko ogledate tudi video napovednik na vrhu strani.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"

Night Strike 2019