Nova TV pridobitev za ljubitelje avtomobilskega športa!

V Sloveniji je poslej oktanskim navdušencem na voljo Kreator TV - specializiran program za ljubitelje avto moto športa. Program je 15. aprila začel ekskluzivno oddajati v programski shemi Telemacha (programsko mesto 212)

Nova TV pridobitev za ljubitelje avtomobilskega športa! (foto: Telemach) Telemach
8. 5. 2021

Kreator TV je športni program, ki spremlja avto-moto šport v regiji in po svetu. Za slovenske gledalce bo še posebej zanimiv zaradi pogodbe s svetovnim prvenstvom FIM v motokrosu, s priljubljenim razredom MXGP, v katerem je Slovenec Tim Gajser svetovni prvak in eden največjih zvezdnikov.

Prvi partner programa Kreator TV v Sloveniji je Telemach, vodilni slovenski ponudnik širokopasovnega fiksnega interneta in plačljivih video vsebin ter najhitreje rastoči mobilni operater. »Z novim programom Kreator TV v naši shemi dajemo zasluženo pozornost moto športu, ki je tudi v Sloveniji zelo priljubljen. Zelo pomembno je tudi, da bodo ljubitelji bencinskih športov lahko spremljali slovenska prvenstva, kar je posebna dodana vrednost,« je dejal Adrian Ježina, predsednik poslovodstva družbe Telemach.

Da bo prihod specializiranega programa močno razveselil skupnost slovenskih navdušencev nad avto-moto športi, je prepričan tudi Rado Raspet, predsednik Zveze za avto šport Slovenije AŠ 2005.

»To je super stvar za Slovenijo! Naši organizatorji in športniki se že leta borijo za večji medijski doseg in zdaj ga bomo končno dobili. Zaradi tega sem v Slovenijo povabil lastnika programa Kreator TV in se odločil, da bom tudi sam eden od partnerjev. Tako bomo našemu športu zagotovili najboljše možne pogoje in ustvarili čim več lokalne produkcije! Športnikom manjka predvsem medijska prisotnost, da bi se lahko predstavili sponzorjem,« je povedal Rado Raspet.

Kreator TV je sicer hrvaški program, specializiran za motošport, ki oddaja od leta 2011. V Slovneiji bo seveda lokaliyiran v Slovenščino. Gledalce razveseljuje s formulo 1, motociklističnimi dirkami razreda MotoGP, dirkami evropskega NASCAR v lastni produkciji, pokalom ESET V4 ter drugimi privlačnimi dirkami z največjih evropskih dirkališč, kot so Valencia, Hungaroring, Slovakia Ring, Brno in Grobnik.

»Veselimo se vstopa na slovenski trg. Že leta nam slovenski športniki in organizatorji prigovarjajo, da bi morali ustanoviti slovenski program. Prišel je čas za to in slovenskim športnikom bomo končno zagotovili nekoliko večji medijski doseg. Intenzivno delamo na lastnem studiu in televizijskem centru v osrčju Ljubljane. Korak za korakom bomo povečevali delež lokalne produkcije. To sodelovanje ne bi bilo mogoče brez odličnega partnerstva s Telemachom in Zvezo za avto šport Slovenije AŠ 2005, za kar se jima zahvaljujem!« je dejal Davorin Štetner, direktor družbe Kreator TV.