Odpovedan še en reli za državno prvenstvo

21. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

jubilejna 10. izvedba bo prestavljena na prihodnje leto.

Letošnja sezona relijev po Sloveniji bo očitno še nekoliko krajša, kot je kazalo še včeraj. Po tem, ko smo poročali o tem, da so se za dokončno odpoved devete izvedbe dirke odločili organizatorji relija Nova Gorica, pa so sinoči na družabnem omrežju Facebook enako novico objavili še organizatorji relija po Vipavski dolini. Slednji bi letos doživel svojo jubilejno deseto ponovitev.

Razlog za odpoved(i) še naprej ostaja enak – koronavirus. Kot so organizatorji zapisali v izjavi za javnost namreč v obziru na prejšnje izvedbe relija ne morejo zagotoviti varne izvedbe dogodka z zadostnim številom gledalcev in pri tem upoštevati vseh navodil ter predpisov, ki jih v dani situaciji zahteva država. Kot dodajajo so namreč prav gledalci tisti, ki samemu reliju dajejo njegov karakter.

Čeprav letos relija po Vipavski dolini (21. in 22. avgusta) ne bo, pa kljub vsemu organizatorji v mislih na prihodnost ostajajo optimistični.  Tako že zagotavljajo, da bodo jubilejno izvedbo relija izpeljali v prihodnjem letu.

Odpoved relija v Vipavski dolini pomeni, da bo letošnje državno prvenstvo v najboljšem primeru namesto sedmih sestavljeno iz le pet preizkušenj.  Če bo situacija dopuščala, bodo slovenski reli dirkalniki naslednjič zahrumeli 24. septembra na hrvaškem reliju INA Delta, nato pa 14 dni kasneje sledi še reli v Poreču, 24. ter 25. oktobra v Idriji, osmega novembra pa naj bi se sezona zaključila s preizkušnjo v Železnikih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja