Loeb na 'Reliju po svileni cesti' odstopil s poškodovanim zapestjem

18. 7. 2017 | Jure Šujica
Deli

Legendarni francoski voznik relija je zaključil dirko na 9. etapi po tem, ko je s svojim Peugeot DKR Maxi zapeljal v obcestni jarek in trčil v luknjo.

Sebastian Loeb in sovoznik Daniel Elena sta bila sicer odlično na poti, saj sta pred tem vodila v skupnem seštevku, nato pa sta na 82. kilometru devetega dne relija, ki letos poteka med Moskvo in kitajskim mestom Xi'an, naredila usodno napako. Pot sta sicer po nekaj nujnih popravilih lahko nadaljevala, vendar pa sta kasneje na drugi nadzorni točki odstopila.

Avtomobil zdržal, roka ne

Dirko bi načeloma lahko nadaljevala, saj so mehaniki hitro ugotovili, da poškodbe na vozilu niso prehude in bi ga lahko popravili, a si je Loeb ob trku zvil zapestje in tako ni bil več sposoben učinkovito upravljati vozila. Sicer je izrazil zadovoljstvo z vozilom, vseeno pa ni želel tvegati nadaljnjih poškodb, glede na to, da ga že čez dva tedna čakajo nove preizkušnje v 'Rallycross-u', kjer trenutno z 18 točkami zaostanka za Mattiasom Ekstromom drži četrto mesto v skupnem seštevku točkovanja voznikov.

Med iskanjem morebitnega posnetka nesreče pa smo naleteli na video, v katerem je domačin očitno posnel, kako so Loeba v Kazahstanu ustavili policisti:

Silk way Rally je 14-dnevna vztrajnostna dirka, ki letos beleži svojo sedmo izvedbo. Sprva je potekala izključno po Rusiji, zadnji dve leti pa so organizatorji traso speljali tudi preko Kitajske-lani do Pekinga, letos pa do mesta Xi'An, ki leži v osrčju države, v provinci Shaanxi. Dirka je sicer tudi del serije Dakar, na njej pa so v preteklosti že zmagovali sloviti dirkači kot sta Carlos Sainz in Jean-Lous Schlesser.

Jure Šujica
foto: Peugeot

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja