Potrjeno - rekorder se vrača!

21. 12. 2021 | Matjaž Korošak
Deli

V svetovno prvenstvo v reliju se (spet) vrača legendarni Seb Loeb. Tokrat z znamko, s katero še ni dirkal ...

Kar 16 let je rabil Malcom Wilson, šed M-Sport, podjetja, ki v svetovnem prvnstvu v reliju na nek način zastopa znamko Ford, da je v svoje vrst zvabil Loeba. Zdaj mu je končno uspelo - devetkratni svetovni prvak se vrača v prvenstvo, kjer bo vozil Ford Pumo Rally1. Ta trenutek je dogovor slenjen le za Monte Carlo, toda z ekipo so v dogovoru za nekaj relijev.

Seveda je vse odvisno od Loebovega časa, saj je trenutno povsem zaseden s serijo Extreme E (ekipe X44, katere lastnik je Lewis Hamilton) in reliji po brezpotjih, kjer nastopa za Prodrive. In sem spada seveda tudi Dakar, s katerim ima Loeb kar nekaj naporavnanih računov. Po dveh testih se Francoz odpravlja v puščavo, po koncu Dakarja pa bo imel le teden dni (Dakar se konča 14.1., Monte začne 20.1.), da se pripravi na njemu tako ljubi Mone Carlo. Kjer se bo srečal, morda celo prvič in zadnjič letos - z aktualnim pravkom Sebastineom Ogierjem. Zanimivo - oba večkratna prvaka bosta prvič nastopila vsak s svojim novim sovoznikom. Daniel Elena je pred kakim mesecem objavil, da je kariero obesil na klin, dolgoletni Ogierjev sovoznik Julien Ingrassia, pa je na zadnjem reliju v Monzi ravno tako končal kariero. Na desnem sedežu pri Loebu bo tako sedela Isabelle Galmiche, sovozniške dolžnosti pri Ogierju pa bo opravljal Benjamin Veillas.

Seb Loeb je sicer dirkaško zaseden, toda ker je Prodrivov šef David Richards seveda naklonjen reliju (Prodrive je dolga leta skrbel za Subarujevo tovarniško ekipo), so se seveda z M-Sportom zlahko dogovorili za opcijo nekaj dodatnih relijev, če bo to dopuščal čas in bo Loeb to želel. 

Sicer pa je serijski prvak, ki si je vse naslove privozil s Citroenom ocenil, da je novi dirkalnik kljub nekaterim omejitvam dovolj vodljiv, uravnotežen in hiter, da časi na preizkušnjah ne bi smeli biti kaj bistveno drugačni od odhajajočega razreda WRC. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol