Red Bull predstavil dirkalnik Formule 1 za sezono 2018

19. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Dokončna podoba še vedno ni znana, do prve dirke naj bi moštvo še spremenilo njegovo grafiko.

Iz Milton Keysa prihaja prvi rezultat sodelovanja med britanskim proizvajalcem športnih avtomobilov Aston Martin in , Red Bullom, prav tako britanskim moštvom (avstrijskih korenin) v F1. Sodelovanje med podjetjema sega že v čas izdelave avtomobila Valkyrie, dogovor o skupnem razvoju dirkalnika Formule 1 pa sega v lanski september. To sodelovanje pomeni tudi vrnitev Aston Martina v Formulo 1 po skoraj 60 letih.

Novi dirkalnik bo nosil oznako RB14, v primerjavi z lanskim dirkalnikom pa je kar precej spremenjen. Glavna je seveda namestitev novega varnostnega loka Halo, zaradi česar so morali karoserijo dodatno ojačiti. Poleg tega so odstranili tako imenovani opičji sedež (monkey seat), T-krilca in pa plavut na pokrovu motorja.

Ob predstavitvi avtomobila so pri Red Bullu z zadovoljstvom dodali, da so novi dirkalnik predstavili nekoliko prej kot po navadi, zato ga bodo lahko prvič preizkusili že v prihodnjih dneh na dirkališču v Silverstonu. Tako naj bi ga do prvih uradnih testiranj v Barceloni čez osem dni že delno preizkusili. Testiranja v Kataloniji bodo za ekipo pomembna tudi zato, saj bodo na njih predstavili novo grafično podobo dirkalnika.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"