Reli Dakar bo, poskrbljeno tudi za udeležence, ki še niso v Savdski Arabiji

21. 12. 2020 | Jure Šujica
Deli
Reli Dakar bo, poskrbljeno tudi za udeležence, ki še niso v Savdski Arabiji (foto: ASO)
ASO

Čeprav se država zapira, pa so organizatorji dirke z lokalnimi oblastmi dosegle pomemben dogovor.

Izvedba številnih športnih in drugih dogodkov, jasno tudi avtomobilskih je v prihodnjem letu zaradi izbruha Covid-a še vedno pod velikim vprašajem. Tradicionalna dirka na otoku Man, ki poteka maja in junija je tako recimo že odpovedana. K sreči pa bodo na svoj račun skoraj zagotovo prišli ljubitelji najbolj priljubljenega vztrajnostnega relija na svetu, relija Dakar. Organizatorji so danes sporočili novo pozitivno vest.

V uradni izjavi za javnost so namreč opozorilo na naraščajoče število ukrepov in omejitev povezanih z mednarodnimi potovanji, ki so jih uvedle številne države po svetu, kar bi tekmovalcem, ekipam in drugim udeležencem dirke lahko močno otežilo potovanje na štart dirke, ki se bo tradicionalno pričela le nekaj dni po novem letu. Med njimi je nenazadnje tudi Savdska Arabija, kjer reli letos poteka drugič.

Časa je malo

Ne glede na to pa so organizatorji relija, ki sicer tesno sodelujejo z lokalnimi oblastmi in tamkajšnjim ministrstvom za šport uspeli doseči dogovor, po katerem bodo vsi, ki so se tako ali drugače nameravali udeležiti dirke in so v ta namen pri letalskih družbah že kupili tudi letalske karte brez težav lahko prišli v državo. Zanje bodo namreč do končne destinacije, mesta Jeddah organizirani posebni čarterski leti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cross-Country Rally (@crosscountryrally)

A časa za to, da si potniki zagotovijo svoj sedež na letalu ni več veliko. Gre namreč za zahteven organizacijski podvig, zaradi česar bodo morali vsi tisti, ki želijo izkoristiti možnost čarterskega leta pohiteti s prijavo. Organizatorji bodo namreč prijave sprejemali le do 23. decembra do 14. ure po pariškem času.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"