Reli Ina Poreč: Turk suvereno, Peljhan ob drugo mesto

11. 10. 2020 | Matjaž Korošak
Deli

Tretji reli za DP brez presenečenj na vrhu. Peljhan tik pred koncem ob drugo mesto

Hitre in popeskane hitrostne preizkusnje v okolici hrvaškega Poreča so bile vedno izziv tudi za slovenske voznike, ki so se v velikem stevu udeležili letošnjega tretjega relija za DP. Mnogi so celo črnogledo govorili o zadnji preizkušnji, toda Miran Kacin, alfa in omega idrijske dirke je bil precej bolj optimističen, čeravno je priznal, da so zahteve zdaj strožje.

Idealno jesensko vreme ob hrvaškem letovišču je sicer napovedovalo tesne dvoboje, toda boj za vrh je hitro odločil Rok Turk, ki je vodstvo prevzel na prvi HP in ga potem le se povečeval. Slovenska dvojica je tako reli lahko izkoristila celo za testiranje podvozja in nastavitev… Za mnoge presenetljivo je drugo mesto držal Darko Peljhan, ki je iz garaže pripeljal Mitsubishija Evo s častijivo letnico 2006. Z njima sta se spopadala se Aleš Zrinski in hrvaški veteran Niko Pulić.

Dubrovčan je sicer z izjemno vožnjo svoje Fieste Rally4 nekako uspeval ostati pred Zrinskim, ki se je za napad odločil prepozno in tako je zadnja HP odločila vrstni red na stopničkah – Peljahnova pnevmatika je presenetljivo spustila, tako da je večkratni prvak končal to HP kot enajsti, kar je na koncu zadostovalo za skupno četrto mesto. Zrinski in Vidmar sta napadla Pulića in Devunića, toda za drugo mesto jima je zmanjkala – stotinka sekunde. Zmago v diviziji 2 in hkrati četrto mesto skupno sta si privozila Blaž Podlesnik in Gašper Iljaž, v diviziji 3 sta slavila Pasutti in Campeis, v diviziji 1 pa posadka Božič/Intihar.

Rezultati:

1. Rok Turk/Blank Kacin (SLO), Hyundai I20 R5 42:03.1
2. Niko Pulic/Davor Devunic (HR) Ford Fiesta RC4 +2:23.9
3. Aleš Zrinski/Rok Vidmar (SLO) Ford Fiesta R5 +2:24.0
4. Darko Peljhan/Matej Car (SLO)Mitsubishi Lancer Evo IX +2:35.2
5. Viliam Prodan/Zoran Raštegorac (HR) Ford Fiesta Rally4 +2:37.5
6. Juraj Šebalj/Ivan Pogačić (HR) Toyota GT86 CS R3 +3:29.6
7. Janos Szilagyi/Alexandra Varadi (HR) Peugeot 208 R2 3:42.1
8. Blaž Podlesnik/Gašper Iljaž (SLO) Ford Fiesta Rally4 +4:01.5
9. Jan Oblak/David Vončina (SLO) Ford FiestaRaly4 +4:18.6
10. Martin Mlinar/Miran Mlinar (SLO) Peugeot 208 R2 +4:29.9

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"