Reli Nova Gorica 2020 nepreklicno odpovedan!

20. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

Na sporedu naj bi bil v drugem vikendu septembra, a bo prestavljen za vsaj eno leto.

Prejšnji vikend se je v Velenju naposled le začela sezona državnega prvenstva v reliju. Sama dirka je bila v primerjavi s trasami iz prejšnjih let močno okrnjena zaradi česar so številne domače in tuje posadke odpeljale le 66 kilometrov. Kljub temu so bili bencinskih hlapov željni obiskovalci ob progi nad dogodkom navdušeni in zdelo se je, da bo sezona, pa čeprav v nekoliko spremenjenem formatu odslej tekla normalno naprej.

Žal pa so se sanje čez vikend razblinile z odpovedjo relija v Novi Gorici. Organizatorji našega največjega relija, ki na glas upajo na to, da bi prihodnje leto ob jubilejni deseti obletnici gostili tudi dirko evropskega prvenstva, AMD Gorica, so namreč sklenili, da letošnje dirke, ki bi morala potekati med desetim in dvanajstim septembrom letos ne bo.

Brez gledalcev ne gre

Razlog za odpoved dogodka je seveda jasen, to je porast števila okužb z virusom CoViD-19, ki ga v Sloveniji beležimo od začetka julija. Organizatorji so namreč zapisali, da je varnost sodelujočih – od gledalcev do tekmovalcev, spremljevalnega osebja ter nenazadnje organizacijskega odbora na prvem mestu, česar pa v trenutni situaciji ne morejo zagotoviti.

Sočasno z odpovedjo Mahle rally Nova Gorica pa je bil odpovedan tudi četrti Eco rally, na katerem se med seboj pomerijo dirkači (izključno) električnih avtomobilov. Oba dogodka bosta tako svojo naslednjo ponovitev (če bo šlo vse po sreči) doživela septembra prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja