Sezona formule E z novimi prekinitvami

15. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli

Po novem zamrznjeni tudi dirki v aprilu in maju, zaključek sezone za zdaj še v koledarju.

Sezona formule E je zaradi novega virusa že doživela prve pretrese. Sredi minulega tedna je bila namreč odpovedana dirka v indonezijski prestolnici Džakarti, sedaj so organizatorji dirke skupaj z organizacijo FIA sprejeli še odločitev, da odpovedo tudi vse načrtovane dirke, ki naj bi sledile v prihodnjih dveh mesecih.

A dogovor, ki so ga sprejele vse vpletene strani, ne zajema zgolj naslednjih dveh mesecev, temveč tudi vse prihodnje. Sprejeli so namreč nov ukrep, da bodo na koledarju dirk za označevanje uporabljali tri barve rdečo, rumeno in zeleno, nekako tako kot na semaforju. Prva bo namenjena mesecem in prizoriščem, kjer dirk ne bo, rumena bo označevala dirke pod vprašanjem in zelena bo za dirke, katerih priprava zaenkrat še ni ogrožena.

Poleg Džakarte odpovedana Seul in Pariz

Po novem sistemu označevanja so z rdečo označene dirke v Parizu, Seulu in kot smo že omenili preizkušnja v Džakarti, kar pomeni, da teh treh dirk zagotovo ne bo. Na koledarju za zdaj ostajajo dirka 21. junija v Berlinu, dirka 11. julija v New Yorku in par dirk 25. in 26. julija v Londonu, ko je načrtovan konec letošnje sezone, ki bo, kot kaže zaenkrat, dolga le devet dirk.

»Sedaj je čas za odgovorna dejanja in zato smo se odločili, da začasno prekinemo sezono in nadaljujemo z ukrepi. Dirke, ki bi morale biti v prihodnjih dveh mesecih, smo že odpovedali. Motošport igra v naših življenjih pomembno vlogo, a zdravje udeležencev, ekip, gledalcev in njihovih ekip je še pomembnejše. Prvenstvo ABB formula E bo nazaj v trenutku in enako močno takoj, ko se bo kriza, povezana z virusom COVID-19, umirila,« je dejal Alejandro Agag, ustanovitelj serije formula E.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"