Slovenci iz virtualnega Le Mansa z mešanimi občutki

15. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli

Simončič navdušil s stopničkami, Siggyju in ekipi odmeven rezultat preprečile tehnične težave.

Minuli vikend je bil v dirkaškem svetu kot že tradicionalno rezerviran za najbolj prestižno vztrajnostno dirko na svetu, dirko za 24 ur Le Mansa. A tokratna 88. preizkušnja je v juniju potekala zgolj v virtualnem svetu, saj je bila prava preizkušnja že pred časom prestavljena na september. Je bila pa letošnja virtualna dirka še posebej zanimiva za slovenske ljubitelje dirk, saj so na njej nastopili kar trije naši dirkači in pri tem pripomogli tudi do odmevnih rezultatov.

Za glavna favorita na letošnji dirki sta veljali ekipi Team Redline in Team Redline Jota, vendar pa se nobeni izmed njih ni uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Namesto tega so na najvišjo stopničko stopili dirkači ekipe Rebellion Williams Esports, drugo mesto pa je osvojil dirkalnik moštva ByKolles Burst Esport, barve katere je zastopal Slovenec Jernej Simončič.

Prav Simončič je bil nenazadnje tudi tisti, ki je ekipi v petkovih 20-minutnih kvalifikacijah uspel priboriti najboljši štartni položaj, a so morali na koncu premoč priznati drugi Williamsovi ekipi.

Za eno največjih razočaranj pa je na drugi strani poskrbel prvi dirkalnik ekipe Team Redline-Jota, v katerem je bil tudi Kevin Siggy po sedmem mestu na kvalifikacijah so namreč ekipo pestile številne težave, najprej že pri prvi menjavi voznikov, kasneje pa jo je Felixu Rosenqvistu zagodla še sama simulacija, zaradi česar je ekipa poleg drugih težav izgubila še dodatne tri kroge, zaradi česar jim tako kljub dobrim predstavam na sami progi ni uspelo priti višje od 15. mesta v skupnem seštevku.

Siggy in Simončič sicer nista bila edina Slovenca na dirki. Poleg njiju se je namreč letošnje preizkušnje udeležil tudi Alen Terzič, ki je v nižjem razredu GTE z moštvom Corvette Racing osvojil šesto mesto. V tej kategoriji sta sicer slavila dirkača Porscheja, Nick Tandy, Ayhancan Güven, Josh Rogers in Tommy Östgaard.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol