Slovenska kartista z uvodne preizkušnje EP sklonjenih glav

6. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Ne Sadarju ne Mihiču se ni uspelo prebiti v finale.

Minuli vikend se je v nemškem mestu Wackersdorf s prvo dirko sezone začelo letošnje evropsko karting prvenstvo v razredih KZ in KZ2, na kateri sta nastopila dva slovenska predstavnika, in sicer mladi Mai Sadar, ki je sicer nastopil v kategoriji Academy Trophy, in Martin Mihič, ki je nastopil v razredu KZ2, v katerem je bila konkurenca še posebej močna.

Mladi Sadar se je tako v Nemčiji pomeril proti 50 voznikom iz skupno 46 držav, kar je že samo po sebi dober podatek o priljubljenosti tekmovanja, kjer tekmovalcem z izdatno finančno podporo sicer pomaga tudi FIA. Naš tekmovalec je tako uvodoma prikazoval odlične predstave in se brez težav uvrstil v izločilne boje. Žal pa mu športna sreča tokrat ni bila naklonjena, saj mu odstop na prvi dirki in 14. mesto na drugi nista omogočila nastopa med najboljšimi 34 dirkači.

Nič kaj bolje pa na drugi strani ni šlo niti Mihiču. Slednji se je namreč že v kvalifikacijah uvrstil skoraj na sam rep 75 dirkačev, od koder pa se mu kljub solidnim uvrstitvam v izločilnih bojih – v svoji skupini je dvakrat zasedel 15., nato pa še 17., 20., in 21. mesto – ni uspelo prebiti v finale med najboljših 34 dirkačev. Prvo preizkušnjo evropskega prvenstva je tako končal na 55. mestu, medtem ko je zmago slavil Šved Emil Skaras. Drugo in tretje mesto je nato pripadlo Italijanoma, Simoneju Cunatiju in Riccardu Longhiju, naša tekmovalca pa bosta boljše uvrstitve lovila čez približno mesec dni, ko se bo karavana preselila v italijanski Sarno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja