Video: Alex Albon in Max Verstappen odkrivata Nizozemsko - v formulah!

5. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Dirkačema pa se na peščenih plažah v kraju Hague pridruži še zvezdnik motokrosa, Jeffrey Herlings.

Sezona Formule 1 bi morala ta vikend, če bi šlo vse po načrtih, ki jih je nato prekrižal CoViD-19, gostovati na Nizozemskem. To bi se zgodilo prvič po kar 35 letih, ko je Zandvoort zadnjič gostil karavano dirk. Prizorišče je bilo v vmesnem času jasno temeljito predelano in obnovljeno, prvega nastopa na domačih tleh pa se je povsem razumljivo veselil tudi Max Verstappen, ki je bil posledično verjetno tudi zato eden izmed najbolj nesrečnih posameznikov, ko je postalo jasno, da bo dirka v najboljšem primeru prestavljena.

Še preden je prišlo do izbruha virusa, pa je Max skupaj z moštvom Red Bulla pripravil sila zabaven promocijski video, v katerega je vključil še nič hudega slutečega moštvenega kolega, Alexa Albona. Ta se je tako nekega dne, sedeč v svojem dirkalniku, znašel v enem izmed nekaj milijonov ladijskih kontejnerjev največjega evropskega pristanišča v Rotterdamu.

Mimo tulipanov prek peščenih plaž ...

Iz pristanišča ju je pot nato vodila prek Nizozemske in njenih številnih znamenitosti, od mlinov na veter do in skozi enega izmed številnih nasadov gojenih tulipanov, kjer fanta (no, vsaj Alex) počneta različne vragolije ter motita sicer izredno mirno vzdušje v rastlinjakih. Pot nato nadaljujeta prek slikovitega mesta Hague oziroma njegovih peščenih plaž, kjer se jima pridruži še en Red Bullov dirkač, le da je ta najbolj spreten na dveh kolesih in sliši na ime Jeffrey Herlings, preden naposled prideta v Zandvoort.

Zabaven videoposnetek sicer prikaže tudi to, kako vzdržljivi so dirkalniki Formule 1. Ne nazadnje sta se dirkača s svojima dirkalnikoma RB7 in RB8 brez težav vozila po peščeni plaži, po tlakovanih ulicah in prek ležečih policajev – pa čeprav z nizko hitrostjo – kljub temu pa vsaj v videu ni mogoče opaziti, da bi imela zaradi tega kakršnekoli težave.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"