Virtualno dirkanje je postala uradna dirkaška kategorija

22. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli
Virtualno dirkanje je postala uradna dirkaška kategorija (foto: Profimedia)
Profimedia

Virtualno dirkanje je že dlje časa eden izmed načinov priprav za nastopanje na pravih dirkah.

Računalniške igrice z razvojem tehnologije postajajo vedno bolj realistične. Vendar pa ob vseh žanrih računalniških igric zadnja leta največji napredek doživljajo dirkaške simulacije. In čeprav se realnemu dirkanju verjetno nikoli, ali pa vsaj še nekaj časa, ne bodo približale, lahko z dobrim kompletom – računalnikom in nemara volanom ter dirkaškim sedežem – ponudijo obilo zabave in priložnost za tekmovanje.

Tovrstna tekmovanja so se v preteklih letih razvila do te mere, da je to pravzaprav postal nekakšen šport, zdaj pa so dobila tudi uradno priznanje. Nemška zveza za moto šport (DMSB) je namreč tudi uradno potrdila virtualno dirkanje kot eno izmed disciplin moto športa. S tem namreč želijo čim bolj zabrisati razliko med klasičnimi dirkaškimi kategorijami in virtualnimi športi. To bodo med drugim dosegli s pomočjo direktorjev dirk in komisije, ki bodo svoje znanje in izkušnje posredovali dirkačem v digitalnem svetu.

»V nobenem drugem športu si prava in virtualna realnost nista tako blizu kot v dirkaškem svetu. Dirkališča in nastavitve dirkalnikov ter njihovo obnašanje so izpopolnjeni do te mere, da se številni 'pravi' dirkači že dlje časa poslužujejo virtualnih dirk kot ene izmed oblik treningov in priprav, še posebno takrat, ko s progo še niso seznanjeni. Zdaj pa je čas, da naredimo nov korak,« je v izjavi za spletno stran E sports insider dejal dr. Gerd Ennser, eden izmed članov odbora DMSB.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"