Kvalifikacije Mercedesu, Verstappen z enakim časom prikrajšan ...

9. 6. 2024 | STA
Deli
Kvalifikacije Mercedesu, Verstappen z enakim časom prikrajšan ... (foto: Profimedia)
Profimedia

To se je Russellu zgodilo šele drugič v karieri.

Britanski dirkač formule 1 George Russell (Mercedes) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za današnjo dirko za veliko nagrado Kanade v Montrealu. V prvi vrsti mu bo družbo delal trikratni zaporedni svetovni prvak Nizozemec Max Verstappen z Red Bullom. Dosegla sta povsem enak čas.

Za Russella, ki je čas 1:12,000 dosegel prvi in bo posledično startal z najboljšega položaja, je bil to drugi "pole position" v karieri. Na dirki bo lovil drugo zmago, edino doslej je dosegel leta 2022 v Braziliji.

Profimedia

V zelo tesnih kvalifikacijah je tretje mesto zasedel Britanec Lando Norris (McLaren), ki je zaostal vsega 21 tisočink sekunde. Njegov moštveni kolega Avstralec Oscar Piastri je bil še dobrih osem stotink počasnejši. Prvih sedem dirkačev je ločilo vsega 2,8 desetinke sekunde.

Kvalifikacije, ki jih je občasno motil zelo rahel dež, so prinesle tudi nekaj velikih presenečenj. V prvem delu je tako že drugič zapovrstjo po VN Monaka obstal Mehičan Sergio Perez (Red Bull), ki bo v nedeljo startal kot 16. V drugem delu kvalifikacij sta nato izpadla še oba dirkača Ferrarija, 11. Monačan Charles Leclerc in 12. Španec Carlos Sainz ml.

Profimedia

V skupnem seštevku po osmih dirkah vodi Verstappen s 169 točkami. Najbližji zasledovalec je Leclerc s 138 točkami, tesno skupaj pa so nato še Norris s 113, Sainz s 108 in Perez s 107 točkami.

Dirka za VN Kanade bo na sporedu danes ob 20. uri.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu