WRC dodaja Belgijo na koledar

19. 8. 2020 | Matjaž Korošak
Deli

Koledar letošnjega prvenstva, ki se nadaljuje v Estoniji še vedno ni dokončen. Zdaj je na vrsti Belgija ...

Nekoč je bil to Rally Ypres, zdaj je ta tradicionalni reli, ki ga organizirajo od leta 1965 doletela čast, da bo evoluiral v zadnjo dirko svetovnega prvenstva v reliju. Potem, ko je japonska vlada zaostrila pogoje vstopa v državo, se se morali pri promotorju odločiti in japonski reli odpovedati. Tako bodo Japonci na svoj ponovni debi po desetih letih morali počakati vsaj še leto dni (Japonska je sicer na koledarju 2021).

Tako pa je svojo priložnost dobil belgijski reli, ki so ga mnogi tako ali tako šteli v ožji krog favoritov za nesrečno sezono 2020, ki bo štela le osem relijev. Belgijski - nekoč torej Rally Ypres, bo tako zamenjal japonski reli, potekal pa bo v okolici istoimenskega mesta med 19. in 22. novembrom.

Podrobnosti še ne razkrivajo, znano pa je, da bo imel reli okoli 300 km hitrostnih preizkušenj po ozkih asfaltnih cestah, ki so znane tudi po blatu in pesku ter globokih jarkih v neposredni bližini. Zadnji dan pa bo potekal tudi na znamenitem dirkališču Spa Franchorchamps, kjer bodo posadke prevozile tudi legendarni zavoj Eau Rouge.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja