19-letnika ujeli med divjanjem na cesti: vozil je kar 283 km/h, a to še ni vse …

Zaradi prehitre vožnje je pristal za rešetkami, kjer je priznal …

19-letnika ujeli med divjanjem na cesti: vozil je kar 283 km/h, a to še ni vse … (foto: Profimedia) Profimedia
24. 5. 2023

Policisti v Portlandu so bili nadvse začudeni, ko so med merjenjem hitrosti naleteli na voznika, ki je po cesti divjal s kar 283 km/h.

Še bolj začudeni pa so bili, ko so spoznali, da gre za le 19-letnega mladeniča, ki se je odločil, da preizkusi zgornjo mejo svojega BMW M3 (F80) z letnico 2016. A s tem presenečenj še zdaleč ni bilo konec.

Ob aretaciji je namreč 19-letnik priznal, da to ni najvišja hitrost, s katero je kadarkoli vozil. Morda je bil prepričan, da bo z iskrenostjo dosegel več kot z lažjo, ali pa je bil zgolj nespameten, policisti pa so ga zaradi ogrožanja javne varnosti in kršenja cestnoprometnih predpisov aretirali in postavili za rešetke.

Po poročilu šerifa okrožja Washington naj bi se incident zgodil 17. maja ob 12.32 med merjenjem hitrosti na cesti Interstate 5.

Po poročilu sodeč, je laserska pištola za merjenje hitrosti izmerila kar 283 km/h. Šerifov namestnik je takoj poklical pomoč, po nekaj kilometrih pa sta policijski vozili ob izvozu avtomobil »obkolili« in ga prisilili k upočasnjevanju. 

Med aretacijo je mladi voznik priznal, da je že večkrat prekoračil hitrost. Začuden je bil namreč, da je merilna pištola pokazala le 283 km/h. Sam je bil namreč prepričan, da ga bodo ujeli pri 294 km/h.

Po poročanju spletne platforme Drive naj bi imela sicer vozila BMW M3 (F80) omejitev hitrosti pri 249 km/h, a očitno so v tem primeru odstranili blokado in 3,0-litrski vrstni šestvaljni twin-turbo motor pognali do hitrostnih višav.

Kljub občutno prekomerni hitrosti je malo verjetno, da bodo mladeniču vozilo odvzeli.

Oregonska zakonodaja namreč narekuje, da se zaseg vozila lahko izvede samo v primeru hujših ponavljajočih se prekrškov, kot so vožnja pod vplivom alkohola ali povzročitev prometne nesreče s smrtnim izidom.

Preberite še: Michael Jordan je velik oboževalec hitrih avtomobilov, zato je kupil ...

Audijeva oznaka RS pomeni, da boste šli lahko po cesti zelo hitro. Tudi če je zraven "zgolj" številka 3: