5 norih vozil, ki jih je svoj čas v garaži skrival mehiški kralj mamil - El Chapo

Nekateri Joaquina Guzmana – El Chapa poznajo po zaslugi Netflixove serije, spet drugi so zanj slišali že mnogo prej. To ni bilo težko, saj si je mehiški kralj mamil zagotovil svetovno slavo z neskončnim premoženjem, aretacijami in predvsem pobegi.

5 norih vozil, ki jih je svoj čas v garaži skrival mehiški kralj mamil - El Chapo (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2022

El Chapo si je po zaslugi kriminalnih dejavnosti nagrabil neskončno bogastvo. Že leta 2009 ga je revija Forbes uvrstila na lestvico najpremožnejših Zemljanov, kjer je ostal do 2013, ko je njegovo premoženje tako naraslo, da ga je bilo praktično nemogoče oceniti.

Čeprav mehiški kralj mamil ni imel v lasti veliko prestižnih Ferrarijev in Lamborghinijev, je zgradil enormno zbirko vozil, v kateri ne manjka terencev, v njej pa je tudi nekaj nenavadnih primerkov.

Leta 2016 so oblasti Guzmana dokončno uspele »pospraviti« v zapor, tri leta kasneje so ga obsodili na dosmrtno kazen, v ta namen pa je moral vrniti tudi 12,6 milijona ameriških dolarjev premoženja.

Posebne enote za organiziran kriminal so enega največjih tihotapcev mamil lovile več let.

Preberite si še: Avtomobilski zbirki Rogerja Federerja povsem dominira ta nemška znamka

V tem času so dobile tudi vpogled v njegovo življenje in leta 2015 so mu zasegle zbirko 40 vozil. Še danes pa ostaja skrivnost, kam je izginil njegov McLaren F1, v lov na katerega se je podal tudi YouTuber Ed Bolian.

Preverite peterico najbolj nenavadnih ali pa najbolj zaščitenih El Chapovih vozil.

Dodge Charger

Dvojnik ameriškega policijskega vozila ni bil v Guzmanovi garaži po naključju. Čeprav naj bi bil Charger mehiškemu kralju drog posebej pri srcu, je avtomobil v belo-črni barvi služil kot odlična krinka.

Avto je bil namreč v pomoč pri tihotapljenju drog, saj je dodobra zavedel organe na ameriško-mehiški meji.

Dodge Challenger SRT

El Chapo je bil znan po svojem vplivu in moči, prav takšna pa je udi njegova izbira avtomobilov. Ko so njegovega Challengerja leta 2015 zasegle oblasti, si je privoščil novejšo različico Challenger Hellcat Demona.

S pospeškom 2,7 sekunde za 100 km/h ga ni bilo strah, da bi ga kdorkoli lahko ujel. Vsaj po ravnem ne.

Mercedes-Benz SLS AMG

V El Chapovi zbirki je bil svoj čas tudi Mercedes-Benz SLS AMG, ki odseva veličino svojega predhodnika z legendarnimi »gullwing« vrati.

Ker se je njegova cena gibala okrog 300 tisočakov, so si ga lahko privoščili le tisti z debelimi denarnicami. Tudi Guzman ni ostal hladen ob pogledu na lepotca AMG. Vprašanje je le, kam je avtomobil romal po tistem, ko so ga zasegle oblasti.

Dodge Viper

Le malo je tako legendarnih avtomobilov, ob katerih se avtomobilskim navdušencem naježi koža. K temu v veliki meri prispeva tudi V10 motor, skrit pod pokrovom avtomobila.

Če je El Chapu uspelo ukrotiti to pošast, ni čudnega, da je tako spretno vodil svoj mehiški kartel.

»Oklepna« Volkswagen Jetta

Poleg vrste super zaščitenih vozil SUV se je na presenečenje vseh v garaži Mehičana znašla tudi Volkswagen Jetta. To ni bila običajna Jetta, temveč neprebojna različica avtomobila, ki je maksimalno zaščitila voznika in potnike.  

In kdo bi izbral vozilo, ki po svojih voznih lastnostih in podobi kaj dosti ne izstopa? Vodja mamilaškega kartela, ki je tako ostal povsem neopažen med premikanjem po Sinaloi.