Ameriški najstniki izvedli serijo tatvin v slogu filma 'Gone in 60 seconds'

Preden so jih naposled ujeli, naj bi najstniki skupaj ukradli kar 46 novih avtomobilov!

Ameriški najstniki izvedli serijo tatvin v slogu filma 'Gone in 60 seconds' (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
4. 5. 2020

Morda nekoliko pozabljen je spektakularen ameriški film z originalnim naslovom Gone in 60 seconds in v prevodu Samo še 60 sekund, v katerem Nicholas Cage kot Memphis Raines skupaj z ekipo v eni noči ukrade 50 prestižnih avtomobilov in s tem reši življenje svojega brata. Omenjeni film ravno letos praznuje svojih 20 let od prihoda v kinematografe, kar pomeni, da je starejši od vseh udeležencev v marčevskih akcijah avtomobilskih tatvin v Severni Karolini.

Tamkajšnja policija se namreč vse od 17. marca ukvarja z velikim številom kraj novih avtomobilov. Skupaj je bilo v dobrih dveh tednih iz pooblaščenih prodajaln vozil ukradenih kar 46 novih vozil znamk Audi, Chevrolet, Ford, Honda, Subaru, Toyota in Volvo. Skupna vrednost ukradenih vozil znaša okrog milijon evrov, zanimivo pa je, da so posamezne salone obiskali večkrat, pri čemer jim je vozila uspelo odpeljati s pomočjo pristnih ključev, ki so bili v delavnicah, medtem ko so vozila čakala na predajo kupcem.

Policija je med preiskavo ugotovila, da je v skupno 20 akcijah sodelovalo 19 posameznikov, pri čemer je bil najstarejši Mekeal Stewart Binns, ki so ga naposled 1. aprila tudi ujeli, star 19 let, najmlajši udeleženec, katerega identitete policija ne sme razkriti, pa naj bi bil po poročanju ameriškega portala Motortrend star le devet let. Nekatere izmed njih naj bi že večkrat obravnavali zaradi avtomobilskih tatvin.

Čeprav je od zadnje akcije minilo že več kot mesec dni, pa so bili policisti pri iskanju ukradenih avtomobilov zaenkrat precej neuspešni. Med 46 ukradenimi vozili jim jih je doslej namreč uspelo izslediti le šest.