Bo to najdražji Nissan R34 vseh časov? Kmalu na dražbi najpomembnejše vozilo Paula Walkerja iz filma Hitri in drzni

4. 10. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Se spomnite vozila, ki ga je v četrtem delu franšize Hitri in drzni vozil pokojni Paul Walker? Če imate »nekaj« denarja odveč, se zanj lahko potegujete na dražbi.

Le kdo se ne spomni R34 Nissan Skyline GT-R, ki ga je v četrtem delu priljubljene franšize vozil pokojni Paul Walker? Avtomobil bo očitno v naslednjih tednih dobil novega lastnika. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R34_FF4 (@r34_ff4)

Nekaterim je Nissanova modra hitra strela ostala v spominu, spet drugi so si bolj zapomnili srebrnega R34 iz drugega dela franšize (2 Fast 2 Furious). Srebrn ali moder, ni pomembno, model z letnico 2000 je bil brez dvoma glavna zvezda številnih prizorov v filmu.

Vsi drugi R34 Nissan Skyline GT-R, ki jih je mogoče videti v franšizi Hitri in drzni, so namreč le avtomobilske lupine, primerne za kaskaderske kadre.

R34 Nissan Skyline GT-R  je ikona »zlatih let« japonskih športnih avtomobilov. Športnik je bil deležen veliko pozornosti že ob prihodu na trg, z leti pa je njegova priljubljenost le še naraščala.

Preberite si še: To so superšportni avtomobili, ki jih vsakodnevno vozijo te zvezde F1

Omenjeni modri R34 Nissan Skyline GT-R ni klasična proizvodna različica, temveč gre za predelavo izpod rok Kaizo Industries. Pod pokrovom avtomobila se skriva 2,6-litrski twin-turbo motor, povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki moč motorja prenaša na vsa štiri kolesa.

Na Walkerjevo željo so površino vozila pustili nedotaknjeno, brez novih barvnih odtenkov in nalepk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R34_FF4 (@r34_ff4)

Prav zaradi zvezdniške zgodovine bi utegnil omenjeni Skyline GT-R doseči vrtoglavo ceno.

Ohranjenih primerkov tovrstnih vozil je iz leta v leto manj, tisti, ki se pojavijo na trgu, pa dosegajo vrtoglave cene, vse od 100 tisočakov naprej (posebni modeli V ali M serije Nür tudi čez 300 tisočakov).