Bo to najdražji Nissan R34 vseh časov? Kmalu na dražbi najpomembnejše vozilo Paula Walkerja iz filma Hitri in drzni

Se spomnite vozila, ki ga je v četrtem delu franšize Hitri in drzni vozil pokojni Paul Walker? Če imate »nekaj« denarja odveč, se zanj lahko potegujete na dražbi.

Bo to najdražji Nissan R34 vseh časov? Kmalu na dražbi najpomembnejše vozilo Paula Walkerja iz filma Hitri in drzni (foto: Profimedia) Profimedia
4. 10. 2022

Le kdo se ne spomni R34 Nissan Skyline GT-R, ki ga je v četrtem delu priljubljene franšize vozil pokojni Paul Walker? Avtomobil bo očitno v naslednjih tednih dobil novega lastnika. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R34_FF4 (@r34_ff4)

Nekaterim je Nissanova modra hitra strela ostala v spominu, spet drugi so si bolj zapomnili srebrnega R34 iz drugega dela franšize (2 Fast 2 Furious). Srebrn ali moder, ni pomembno, model z letnico 2000 je bil brez dvoma glavna zvezda številnih prizorov v filmu.

Vsi drugi R34 Nissan Skyline GT-R, ki jih je mogoče videti v franšizi Hitri in drzni, so namreč le avtomobilske lupine, primerne za kaskaderske kadre.

R34 Nissan Skyline GT-R  je ikona »zlatih let« japonskih športnih avtomobilov. Športnik je bil deležen veliko pozornosti že ob prihodu na trg, z leti pa je njegova priljubljenost le še naraščala.

Preberite si še: To so superšportni avtomobili, ki jih vsakodnevno vozijo te zvezde F1

Omenjeni modri R34 Nissan Skyline GT-R ni klasična proizvodna različica, temveč gre za predelavo izpod rok Kaizo Industries. Pod pokrovom avtomobila se skriva 2,6-litrski twin-turbo motor, povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki moč motorja prenaša na vsa štiri kolesa.

Na Walkerjevo željo so površino vozila pustili nedotaknjeno, brez novih barvnih odtenkov in nalepk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R34_FF4 (@r34_ff4)

Prav zaradi zvezdniške zgodovine bi utegnil omenjeni Skyline GT-R doseči vrtoglavo ceno.

Ohranjenih primerkov tovrstnih vozil je iz leta v leto manj, tisti, ki se pojavijo na trgu, pa dosegajo vrtoglave cene, vse od 100 tisočakov naprej (posebni modeli V ali M serije Nür tudi čez 300 tisočakov).