Bodo oblikovalci pri BMW končno prisluhnili kupcem?

Odločitve bavarskih oblikovalcev zadnje čase razdvajajo avtomobilske navdušence. 

Bodo oblikovalci pri BMW končno prisluhnili kupcem? (foto: BMW) BMW
29. 5. 2023

Nekaj zadnjih modelov, ki jih je predstavil BMW, je razdelilo avtomobilske navdušence, ki se niso mogli uskladiti glede videza avtomobilov. Nazadnje je s svojo podobo razdelil tudi XM, pred dvema letoma pa so se ob premieri nove serije 4 mnogi spotaknili ob velike "ledvičke". Vodja oblikovanja pri BMW  Domagoj Kukec je takrat povedal, da morajo ljudje avtomobile gledati kot celoto, ne pa jih soditi po enem samem oblikovalskem elementu.

Spremembe na vidiku

Glavni oblikovalec Adrian Van Hooydonk je v nedavnem intervjuju razkril, da se zavedajo mnenja javnosti in ga ne ignorirajo. Dodal je še, da bodo prihodnji modeli BMW oblikovno enostavnejši in bodo imeli preprostejše in tradicionalnejše "ledvičke", ki ne bodo tako zbadale oči.

Bogata dediščina

Največ kritik torej požanjejo prednji konci bavarcev. Van Hooydink je še povedal, da je znamka tukaj v svoji zgodovini preizkusila že pravzaprav vse: pokončne, ozke, široke, zelo ozke in široke ... To jim zdaj omogoča, da se s prihodnjimi rešitvami oprejo na dediščino in najdejo najboljšo in najskladnejšo rešitev, ki bo ustrezala oblikovalcem in kupcem.

Navdušujoč koncept

Prejšnji teden je BMW v Italiji razkril konceptni avtomobil, poimenovan Touring Coupe - ta temelji na roadsterju Z4, vendar je podobnosti navzven bolj malo. Z njim so popihali na dušo mnogim avtomobilskim navdušencem, ali bo kdaj zapeljal po cestah, pa preberite v članku na povezavi spodaj.

Kakšen bi bil videti ikonični Z3 M Coupe danes?

Fotografije: Uroš Modlic, promocijsko gradivo

Nedavno smo vozili BMW M850i xDrive - oglejte si videoposnetek in se prepričajte o njegovi obliki.

Preberite še: V enem samem letu so mu ukradli 5 avtomobilov, zato se ta slavni igralec dandanes naokrog prevaža kar s …

Priporočamo tudi: Ali veste od katerega leta se v Sloveniji vozi po desni? Ni bilo vedno tako ...