Član legendarne trojice Top Gear je pripravljen na novo oddajo. Tu je napovednik

Klasični avtomobili so se iz strasti 'razvili' v nov šov.

Član legendarne trojice Top Gear je pripravljen na novo oddajo. Tu je napovednik (foto: Newspress) Newspress
18. 10. 2021

Avtomobilistična oddaja Top Gear zagotovo nje bi bila tako uspešna in mednarodno priznana kot je, če ne bi bilo Jeremyja Clarksona, Jamesa Maya in Richarda Hammonda. Omenjena trojica jo je namreč proslavila v eno najbolj gledanih oddaj v zgodovini, hkrati pa večno slavo prinesla tudi njim. Slednjo so kasneje 'uporabili' tudi v oddaji Grand Tour in pa (bolj ali manj uspešno) v svojih spletnih oddajah. Na male ekrane pa se sedaj vrača Richard Hammond in to skozi velika vrata.

Priljubljeni 'Hammster' bo namreč voditelj lastne oddaje, poimenovane Richard Hammond's Workshop (Delavnica Richarda Hammonda), v sklopu katere bo skupaj očetom ter sinom, Neilom in Anthonyjem Greenhousom obnavljal klasične avtomobile. Dogajanje bo potekalo v delavnici v britanskem mestu Herefordshire, nedaleč stran od Hammondovega doma. Delo bo sicer potekalo na Hammondovih avtomobilih, ki jih je pridobil skozi večletno kariero, med njimi pa so tudi Bond Bug in Jensen Interceptor.

Kot pojasnjuje Hammond, je navdih za oddajo deloma dobil pri svojem dedku, ki naj bi bil svojčas uspešen avtomobilski mehanik, zaradi česar domneva, da je morda podedoval del njegovih veščin. Tega sicer v svoji televizijski karieri še ni pokazal prav veliko krat. Sicer pa je idejo za novo oddajo dobil po tem, ko je v sodelovanju s spletno stranjo Drive Tribe obnovil svojega Jaguarja XK150.

Napovednik nove oddaje si lahko pogledate v zgornjem videu, prvo sezono pa bo mogoče spremljati tudi preko spleta in sicer na plačljivi virtualni platformi Discovery+. Prvi del v dolžini 45 minut je sicer premiero doživel prav danes.