Dnevi strojništva za popularizacijo in predstavitev novih tehnologij

Tehniški muzej Slovenije in Fakulteta za strojništvo pripravljata zanimiv dogodek, na katerem ne bo manjkala niti formula.

Dnevi strojništva za popularizacijo in predstavitev novih tehnologij (foto: TMS) TMS
21. 9. 2017

Namen dogodka je povečanje zanimanja mladih – učencev in dijakov – za študij strojništva, na dogodek pa vabijo tudi tiste, ki jih strojništvo zanima iz vidika hobija.  Obiskovalcem dogodka bodo približali in predstavili možnosti udejstvovanja na področju strojništva, hkrati pa jim bodo predstavili izdelke in projekte, pri katerih so sodelovali študenti in raziskovalci strojne fakultete ter naprave, s katerimi se srečujejo pri vsakodnevnem delu. Govora bo tako o mobilnih robotih, brezpilotnih letalih in drugih aktualnih projektih.

Dnevi strojništva se bodo odvijali med 26.9. in 29.9. med 9. in 13. uro ter v nedeljo, 1.10. od 11. do 18. ure v prostorih Tehniškega muzeja v Bistri pri Vrhniki in bodo priključeni k stalni muzejski razstavi. Še posebej zanimivo pa bo v petek 29.9. med 17. in 21. uro, ko se bodo Fakulteta za strojništvo pridružila evropski prireditvi Noč raziskovalcev. Na brezplačni prireditvi bo namreč obiskovalcem poleg že omenjene razstave na ogled postavljena tudi formula, katero so naredili študenti sami in z njo tudi zmagali na dirki v pospeševanju na Madžarskem. Ta prireditev bo za udeležence brezplačna.

Jure Šujica

Foto: Arhiv AM, Tehniški muzej Slovenije