Dodgev poltovornjak s 'krizo identitete' zasedel Teslino električno polnilnico

Fotografija je na družabnem omrežju Twitter vzbudila veliko jeze in sovraštva s strani lastnikov električnih vozil.

Dodgev poltovornjak s 'krizo identitete' zasedel Teslino električno polnilnico (foto: Profimedia) Profimedia
11. 1. 2021

Lastniki električnih avtomobilov se, vsaj zaenkrat vse povsod po svetu še vedno srečujejo s slabo razpršeno mrežo električnih polnilnic. Posledično je jeza, ko se na mestu za polnjenje znajde avtomobil z motorjem z notranjim izgorevanjem še toliko večja. In medtem, ko večina voznikov to stori zaradi tega, ker ne najdejo prostega parkirnega mesta ali pa jim je preprosto vseeno, pa se zdi, da presotali to počnejo iz čiste zabave.

Lastnike električnih avtomobilov v ZDA je tako v minulih dneh razburila fotografija, ki se je razširila na družabnem omrežju, na kateri je lastnik poltovornjaka znamke Dodge svoje vozilo parkiral na polnilnem mestu pred polnilnico znamke Tesla. A to še ni vse. Voznik je namreč električni priključek vstavil v izpušno cev svojega osemvaljnika, s čimer je želel dajati vtis, da polni svoj avtomobil.

Da gre za voznika in hkrati praktičnega šaljivca, ki je s svojo potezo želel razjeziti lastnike električnih avtomobilov (kar mu je nenazadnje tudi uspelo) nakazuje sicer tudi napis na zadnji stranici vozila, kamor je prilepil napis “I identify as a Prius”, identificiram se kot (Toyota) Prius. Toyota Prius sicer ni opremljena z vtičnico za hitro polnjenje na Teslinih električnih polnilnicah, ker gre za prvi masovno proizvajan elektrificiran avtomobil, pa je v Združenih državah Amerike posledično postal tarča posmeha nasprotnikov električnih avtomobilov.

Ali je bil lastnik dizelskega poltovornjaka zaradi svojega dejanja sankcioniran ali ne sicer ni znano, je pa zato poskrbel za buren odziv lastnikov električnih avtomobilov, ki so njegovo potezo soglasno obsodili.