Draga, skrčil sem Bullija

Kultni Volkswagnov minibus je prvič na voljo kot Playmobilova miniatura v merilu 1:18

Draga, skrčil sem Bullija (foto: Volkswagen) Volkswagen
2. 3. 2021

Igračko za majhne in malo večje otroke so pri Playmobilu poimenovali Volkswagen T1 Camping Bus. Proizvajalec igrač iz Zirndorfa je v sodelovanju z znamko Volkswagen Gospodarska vozila 4,28 metra dolgi original iz leta 1962 'skrčil' na merilo 1:18 in to z veliko pozornostjo do podrobnosti.

Pomanjšani 25- centimetrski minibus ima pristno notranjost z dvigljivo sedežno klopjo, sestavljivo mizo in z omarami, ki se celo odpirajo. Še celo več, napolnjene so z ustrezno hrano in pripomočki za taborjenje. Tudi pod pokrovom motorja je zlahka prepoznaven stroj, ki je takrat poganjal Bullija, kajpak klasični štirivaljni bokser.

Pozitiven odziv skupnosti navdušencev Playmobil Bulli je razviden iz številnih objav v družabnih omrežjih. Takoj po tem, ko se je pojavil, je veliko oboževalcev po vsem svetu svojo novo pridobitev pokazalo na fotografijah in video posnetkih ter svoje navdušenje delilo v neštetih komentarjih.

Tisti, ki jih je med igranjem s pomanjšanim minibusom zagrabilo hrepenenje po oddaljenih krajih ali so že od nekdaj sanjali, da bi odpotovali s svojim 'Playmobil Bullijem', lahko zdaj svoje želje potešijo tudi v resničnem svetu. Izvirnike je namreč mogoče najeti pri Volkswagnovem tovarniškem oddelku gospodarskih vozil in se z njimi odpeljati na nepozabne počitnice.

Mimogrede, če vas ali pa vašega malčka pomanjšana legenda resnično zanima, jo je mogoče že kupiti. Playmobilov Bulli je namreč že na voljo na spletu, nemško podjetje pa je priporočljivo ceno zanj postavilo na 48,49 evra, z nekaj sreče pa ga lahko v dobi, kjer je vse, oziroma marsikaj dosegljivo preko spleta dobite tudi za kak evro ceneje.