S tem traktorjem bi zagotovo bili glavni na vasi!

Eden izmed najredkejših Lamborghinijev je traktor!

S tem traktorjem bi zagotovo bili glavni na vasi! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2023

Ferruccio Lamborghini je, preden je zaslovel z avtomobili, v svoji tovarni izdeloval traktorje iz delov vojaških vozil, ki so ostali po 2. svetovni vojni. Kako pa je sploh prišel do ideje, da bo začel z avtomobili? Ena izmed zgodb pravi, da je bil tako razočaran nad sklopko v svojem Ferrariju, da se je pritožil samemu Enzu Ferrariju, ta pa mu je odgovoril, da je težava v vozniku, ne pa v avtomobilu in da naj se vrne k svojim traktorjem. To je Lamborghinija tako ujezilo, da se je odločil ustanoviti svojo avtomobilsko znamko.

Le 5 izdelanih

Leta 2016 so ob 100. obletnici rojstva očeta znamke predstavili hiperšportnika Centenaria, ki je bil omejen na 40 avtomobilov - 20 kupejev in 20 roadsterjev. Poganjal ga je 6,6-litrski V12, to pa je bil tudi prvi bik s krmiljenjem zadnje osi. Kljub omejeni seriji pa ni tako redek kot drugi Centenario, ki soga istega predstavili Italijani. To je na 5 primerkov omejen traktor!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LienhardBildwerke ® (@lienhardbildwerke.ch)

Brez barve

Nastali so v sodelovanju z umetnikom  Adlerjem Capellijem, ki se je odločil, da bodo za dosego bolj patinastega videza karoserijske dele pustili nepobarvane. Traktorji so izdelani iz originalnih delov, ki jih je tovarna še lahko našla, poganja pa jih 2,2-litrski dizelski motor. Srečni kupci so za nove morali odšteti okoli 250.000 evrov, do danes pa jim je vrednost že zrasla. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Imate slab dan? Ne more biti tako slabo, le poglejte, kaj se je zgodilo temu lastniku Ferrarija…

Priporočamo tudi: Imate slab dan? Ne more biti tako slabo, le poglejte, kaj se je zgodilo temu lastniku Ferrarija…