Pri Lamborghiniju ni vse tako, kot se zdi ...

24. 5. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Pri Lamborghiniju ni vse tako, kot se zdi ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Italijani se glede elektrike strinjajo z Rimcem - kakšna bo prihodnost prestižnih avtomobilov?

Čeprav se je 36-letni Hrvat v avtomobilsko zgodovino zapisal ravno z električno gnanimi avtomobili, nedavno dejal, da naslednik Nevere, skoraj zagotovo ne bo izključno električen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rimac Automobili (@rimac_automobili)

Podobno pot so ubrali tudi pri Bugattiju, katerega delni lastnik je prav Rimac, saj bo Chironova zamenjava, ki prihaja kmalu, še vedno pila bencin. Poganjal jo bo atmosferski V16 motor in pomagali mu bodo tudi elektromotorji.

Bugatti

Kaj menijo pri Lamborghiniju?

Prvi električni Lamborghini, poimenovan Lanzador, sicer že ima "letnico rojstva". Napovedan je za 2028 in šlo bo za privzdignjenega 2+2 grand tourerja. Opisujejo ga kot vesoljsko ladjo za vsak dan, a nas zanima, kako bodo izgledali tisti njihovi modeli, ki so primernejši za vikende.

Lamborghini

Trenutno električini superšportni kupe v stilu Aventadorja, Huracana ali Revuelta še ni v načrtu. Prvi mož Lamborghinija Stephan Winkelmann je namreč dejal, da za kaj takšnega trenutno ni trga in ga mogoče celo nikoli ne bo. Tako meni tudi Mate Rimac, ki trdi, da kupci dražjih avtomobilov ne želijo električnih in za to krivi vse večjo dostopnost le teh.

Rimac

Ferrari v drugo smer

Medtem pri Ferrariju ubirajo drugo pot. Naslednji mesec bodo v Maranellu odprli tovarno, kjer bodo izdelovale le električne avtomobile, svojega prvega
e-športnika pa nameravajo predstaviti konec prihodnjega leta. Govori se, da z razvojem celo prehitevajo svoje načrte; počakajmo še malo.

Ferrari

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan