Ferrarijev avtomobilski lepotec z zvezdniškimi lastniki išče novi dom, a ob ceni vas bo vrglo na zadnjico

20. 11. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Na dražbi se bo kmalu znašel Ferrari 365 GTS/4 s kopico slovečih lastnikov. Vi ste lahko naslednji, a le, če imate na računu kakšna dva milijona evrov preveč.

Italijanska avtomobilska znamka Ferrari spada med najbolj privlačne, ko beseda nanese na superhitre športne avtomobile in oblikovanje. Poleg zmogljivih motorjev, elegantnega videza in dovršene notranjosti si je znamka izborila posebno mesto na avtomobilskem zvezdnatem nebu. Zato ne preseneča, da so jo za svojo izbrala tudi številna zvezdniška imena.

Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider z letnico 1973, ki se bo kmalu znašel na dražbi, se lahko pohvali z vrsto zvezdniških lastnikov.

Od kaskaderja Evela Knievela do didžeja Frankieja Crockerja, pa slovitega košarkarja Reggieja Jacksona.

Da ne omenjamo lastnosti avtomobila, ki so že same po sebi vredne celo bogastvo.

Gre namreč za prvi Ferrarijev cestni avtomobil s 4,3-litrskim motorjem V12 z dvojno odmično gredjo, ki je bil umeščen pod pokrov avtomobila. Tudi hitrost je impresivna, sploh glede na letnico.

Avtomobil lahko doseže končno hitrost 280 km/h, kar je takrat povzročilo nemalo nemira pri tekmecu Lamborghiniju. Izdelanih je bilo le 121 primerkov v kabrioletni različici, kar vrednost avtomobila še dodatno požene do zvezd.

Preberite si še: Dobitnik zlate žoge Karim Benzema je pravi avtomobilistični zasvojenec, preverite njegovo ekskluzivno zbirko avtomobilov

Čeprav so za jeklenega konjička ves čas dobro skrbeli, konkretne prenove ni doživel, zato je dandanes ohranjen skorajda v prvotni obliki.

V času, ko si ga je lastil Frankie Crocker, je bil le prebarvan, medtem ko je Reggie Jackson naročil novo notranjost v tovarniški barvi Nero in umestil nova Borranijeva kolesa z naperami.

Avtomobil ima doslej prevoženih le 47.364 kilometrov, od leta 2011 je bilo števcu dodanih le dobrih štiri tisoč kilometrov. Odtlej je zanj skrbel tudi pooblaščeni prodajalec vozil Ferrari.

In uganete, o kolikšnih zneskih razmišljajo dražitelji? Cena avtomobila naj bi, glede na odlično vzdrževanje in zvezdniški staž, dosegla 2,4 milijona.

 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu