Ford pripravil ganljivo slovo od Fieste (video)

Pri Fordu se poslavljajo od Fieste, nikakor pa je ne bodo pozabili.

Ford pripravil ganljivo slovo od Fieste (video) (foto: Ford) Ford
4. 11. 2022

Pred dnevi je na dan prišla informacija, da Ford ukinja proizvodnjo svojega nekdaj najbolj priljubljenega modela, Fiesta. Ta v zadnjem obdobju že lep čas izgublja priljubljenost, prodaja v Evropi pa se na mesečni ravni meri v tisočih in ne več desettisočih primerkov.

Preberite še: Tudi ta nekoč priljubljeni Fordov model je na seznamu za odstrel

V prihodnjih dneh je upokojitev svoje predstavnice v tako imenovanem super-mini segmentu potrdil tudi Ford. A slovo od nekdaj tako priljubljenega modela (v Veliki Britaniji je uživala podoben sloves kot v Sloveniji Renault Clio) po dolgih 47 letih nikakor ni preprosto. Tudi zato so se od modela, ki se dokončno poslavlja junija prihodnje leto, poslovili s precej čustvenim videom.

V videu izpostavljajo, da ni šlo za največji ali najbolj bleščeč avtomobil, vendar je šlo za avtomobil, ki je bil namenjen ljudem. In ti so ga vzljubili. A njegovo delo naj bi bilo končano, zaradi česar je nastopil čas slovesa. Pri Fordu ob tem napovedujejo, da jo bo že kmalu nadomestil električni križanec v velikosti modela Puma, ki je Fiesti sicer vzela velik delež kupcev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ford UK (@forduk)

Fiesta je nov Fordov model na vse daljšem seznamu za upokojitev. Na njem se je namreč že pred časom znašel Mondeo, zatem Focus, v zadnjih izdihljajih pa sta tudi modela Galaxy in S-Max, sicer dva izmed zadnjih enoprostorcev na evropskem avtomobilskem trgu.