'Halloween' buča za avtomobiliste - kako jo naredimo?

'Halloween' buča za avtomobiliste - kako jo naredimo? (foto: Volkswagen) Volkswagen
31. 10. 2020

Rezanje buč oziroma izdelava podob, s katerimi okrašujemo naše hiše na večer vseh svetih je tradicija, ki se je dodobra prijela tudi pri nas. Posledično lahko na družabnih omrežjih spremljamo najrazličnejše motive, umetnine in ideje.

Letos so se trendu pridružili tudi pri Volkswagnu in pripravili povsem svoj dizajn, pri čemer so se zgledovali po nedavno razkritem električnem križancu ID.4, pri čemer pa je nemogoče zgrešiti tudi izposojeno podrobnosti iz legendarne prve generacije Transporterja. Povsem enako bučo pa si sedaj lahko s pomočjo načrtov ki so jih pripravili, izdelate tudi sami.

Za izdelavo potrebujete eno bučo, lepilni papir, trak, flomaster ali bucke, oster nož, žlico (s pomočjo katere boste izdolbli notranjost), olfa nož in pa nož za rezanje linoleja ali podobno orodje, nato pa sledite naslednjim korakom:

  1. Izrežite luknjo na vrhu ali dnu buče in odstanite njeno vsebino.
  2. Natisnite načrt za izdelavo podobe, izrežite označene dele in ga prenesite na bučo, kamor ga nalepite z lepilnim trakom. Nato s flomastrom označite obrobe odprtin, na robovih pa z bucko ali šivanko naredite luknje, s pomočjo katerih se boste lažje orientirali pri rezanju.
  3. Z ostrim nožem ali nožem za rezanje buč izrežite dve luknji na mestu žarometov.
  4. Z olfa nožem previdno izrežite zunanjo obrobo logotipa in pa horizontalni del maske. Pri tem pazite, da z nožem ne boste prodrli skozi bučo, pača pa odstranite le zgornjo plast. Na ta način boste ustvarili učinek globine in pa sence. Z istim nožem nato oblikujte še robove lukenj, s čimer boste preprečili nadaljnje poškodbe buče.
  5. Odstranite zarezane dele in v bučo namestite svečo. Pri Volkswagnu svetujejo takšno na baterije, saj boste tako še poudarili električno naravo ID.4. Buča je narejena!