Italijani imajo radi glasbo in avtomobile, oboje je združil Bocelli junior

Mladi Matteo Bocelli, ki gre po poti svojega slavnega očeta bo z novo pesmijo skrbel za promocijo lepot Toskane in Fiata 500 s posebnim zvočnim sistemom znamke JBL

Italijani imajo radi glasbo in avtomobile, oboje je združil Bocelli junior (foto: Stellantis) Stellantis
8. 5. 2022

Tempo, novi singel Mattea Bocellija, sina najslavnejšega živečega tenorja na svetu, slepega maestra Andree Boccellija, bo kot zvočni posnetek del nove komunikacijske kampanje za posebno serijo Fiata 500 "La Prima by Bocelli"
»Matteo Bocelli predstavlja novo generacijo italijanskega glasbenega talenta in njegova nova pesem je natanko taka kot naš 500: vesel, eleganten, brezčasen in zakoreninjen v italijanski kulturi. Vesel sem, da je Tempo postal zvočni posnetek za Novi 500 – pravi Olivier Francois, izvršni direktor Fiata in zelo ponosen na Matteovo izbiro, da v svojem glasbenem videu predstavi naš električni 500 in, da nas v stilu in brezšumno popelje skozi lepoto svoje dežele, Toskane."

Uradni videospot pesmi, ki ga je režiral režiser William9, vključuje Fiat 500, ki določa tempo nori pustolovščini po Toskani. Potem ko Bocellijevi prijatelji prekinejo njegovo vajo v gledališču Giuseppe Verdi v Pisi, se podajo na vihravo potovanje po regiji, kjer je odraščal, končajo pa ga v operi Manolo Valdes v ikoničnem gledaliišču Teatro del Silenzio v Lajaticu, kjer uživajo v naravnih lepotah dežele in obale. “Tempo je bila ena prvih pesmi, ki sem jih ustvaril kot soavtor in takoj sem se vanjo zaljubil.  To je  zabavna, hitra, ganljiva pesem. Resnično verjamem v to in zelo sem počaščen, da je Fiat izbral Tempo za zvočni posnetek njihove nove kampanje," je povedal Bocelli junior.

Pesem, ki je izšla v angleščini in španščini ter v italijanščini je z Bocellijevea prvenca, ki bo izšel leta 2023 pri založbi Capital Records. Napisali so jo Ido Zmishlany, Nolan Sipe in Max Wolfgang, produciral pa jo je Zmishlany, slavni glasbeni producent, ki je med drugim sodeloval z Justinom Bieberjem, Shawnom Mendesom in Imagine Dragons. 

Matteo Bocelli se je začel učiti klavir pri šestih letih, pri 18 letih pa je uradno debitiral na odru v rimskem Koloseju. Pevčev globok glas je nato dosegel ljubitelje glasbe po vsem svetu z singlom Fall on Me iz leta 2018, angleško-italijanskim duetom, ki ga je prispeva za album z naslovom Si, svojega očeta Andrea Bocellija. Pesem, ki je šla v zvočno podlago Disneyevega "The Nutcracker and the Four Realms", je dosegla več kot 300 milijonov prenosov. Pred kratkim se je Matteo pridružil očetu tudi na njegovi turneji po ameriški areni, ki je vključevala dve predstavi na Madison Square Garden v New Yorku.